Tiesitkö, paljon keskimääräinen Kickstarter-projekti tuottaa?

07.10.2012 12:00 | Juho Anttila

Aikamme muoti-ilmiö, Kickstarter, tukee kaikenkokoisia projekteja. Palvelun kautta on rahoitettu niin muutaman sadan dollarin pikkuproggiksia kuin satojen tuhansien kolosseja. Mutta minkälainen mahtaakaan olla tyypillinen Kickstarter-projekti?

ICO Partners otti selvää ja kävi läpi kaikki syyskuun alkuun mennessä Kickstarteriin perustetut yli 10 000 dollarin arvoiset peliprojektit. Tulokset kertovat mielenkiintoisia asioita tämän päivän Kickstarter-projektien kokoluokasta.

Kaikkien onnistuneiden Kickstarter-peliprojektien mediaanituotto on 29 000 dollaria. On tärkeää huomata, että mediaani on eri asia kuin keskiarvo. Mediaani kertoo keskiarvoa paremmin sen, minkäkokoisia projekteja Kickstarterissa pyöritellään keskimäärin. Kalliiden projektien vaikutus nostaa onnistuneiden projektien keskituoton yli 165 000 dollarin.

Sangen kiinnostavaa on myös huomata, että onnistunut Kickstarter-peliprojekti tuottaa keskimäärin 218 prosenttia pyydetystä hinnastaan. Näyttääkin siltä, että jos varainkeruu lähtee kunnolla käyntiin ja sana leviää, sijoittajat ovat halukkaita rahoittamaan työtä huomattavasti pyydettyä enemmän. Suurin haaste lienee sopivan kokoisen tavoitesumman arvioiminen.

Viimeisenä havaintona Kickstarter-projektien koko on kasvanut selvästi. Yli 250 000 dollaria tuottavien projektien osuus Kickstarter-peliprojektien kokonaisrahoituksesta on nyt 54 prosenttia. Massiivisimmat yrittäjät keräävät rahoitusta jopa miljoonia dollareita.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

Obsidian kickstartereista: brändinluontia ja ikiomia IP:tä

Kickstarter karsii höpöprojekteja tarkentamalla sääntöjään

Suurin osa Kickstarter-projekteista ei pääse starttiviivaa pidemmälle

Lue myös

Tekken Tag Tournament 2 (PS3, Xbox 360)

NHL 13 – haastattelussa Jari Kurri, kuvassa eeppistä vääntöä

Amnesia – The Unknown – kauhuelokuva kahdella eurolla, neljässä tunnissa

Retro-GTA Retro City Rampage ilmestyy vihdoin!