Tiesitkö tätä: Sonic juoksi alunperin nopeammin Yhdysvalloissa kuin Euroopassa

07.10.2016 15:00 | Tuukka Hämäläinen

sonicthehedgehog-001

Alkuperäinen Sonic the Hedgehog -peli toimi nopeammin Yhdysvalloissa kuin Euroopassa. Syy löytyy analogisten televisioiden värijärjestelmistä.

Sonic on maailman nopein siili, senhän nyt tietävät lapsetkin, mutta kaikki eivät tiedä, että sininen pikasiili oli alunperin aavistuksen nopeampi Yhdysvalloissa kuin Euroopassa. Alkuperäisen Sonic the Hedgehog -pelin (1991) yhdysvaltalainen julkaisu toimi nimittäin kokonaisuudessaan nopeammin kuin Euroopassa myyty versio.

Syy nopeuseroon löytyy analogisten televisioiden värijärjestelmistä ja kuvataajuuksista. Yhdysvalloissa käytössä on NTSC-järjestelmä, kun taas Europassa käytössä on PAL. Näiden järjestelmien kuvataajuus (eng. framerate) on eri, jonka vuoksi useimmat pelit optimoitiin erikseen molemmille järjestelmille. Sonic the Hedgehog ei kuitenkaan kuulunut näihin peleihin, jonka vuoksi pelin kuvataajuus oli NTSC-järjestelmissä 30 kuvaa sekunnissa, mutta eurooppalaisessa PAL-järjestelmässä vain 25 kuvaa sekunnissa. Tämän vuoksi Sonic juoksee siis alkuperäisessä pelissä nopeammin Yhdysvalloissa kuin Euroopassa.

Alta voit katsoa perusteellisemman selitysvideon asiasta. Sonicin nopeuserosta uutisoi Sploid.

Sonic the Hedgehog
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat