Uusimmat

Tilaääniä tilattomaankin tilaan – tarjoaako tilaäänisofta tilaääniä tavallisiin kuulokkeisiin?

03.12.2014 10:00 Jukka O. Kauppinen

Julius Jämsén sukelsi auraalisten ihmeiden maailmaan ja kuunteli tarkoin: soivatko tavalliset peruskuulokkeet tilaäänimäisesti Razerin uudella tilaäänisoftalla?

Tilaäänen simuloinnin lisäksi Surround Pro sisältää muitakin ominaisuuksia, kuten Bass boostin sekä Sound normalisationin. Ensimmäinen nostaa pintaanmatalia taajuuksia , ja tekee sen varsin sulavasti. Jälkimmäinen puolestaan valvoo äänenvoimakkuuden piikkejä. Niiden vaikutus äänenlaatuun ja sen mahdolliseen parantumiseen esimerkiksi musiikkia kuunnellessa on mielipidekysymys, mutta omiin korviini musiikki kuulostaa ohjelman läpi ajettuna täyteläisemmältä.

Tällä saralla Surround Pro ei varmastikaan tee mitään, mihin esimerkiksi testikuulokkeiden oma ohjelma ei pystyisi, mutta Razerin valtti onkin ohjelman universaaliudessa ja helppokäyttöisyydessä. Surround Pro nimittäin tukee, ainakin teoriassa, kaikkia stereokuulokkeita. Käytännössä tämä toimii niin, että Surround-ohjelma näkyy tietokoneelle audiolaitteena, joka välittää äänen automaattisesti kuulokkeille tai kaiuttimille.

Lue koko artikkeli: Razer Surround Pro – tilaäänet mihin tahansa kuulokkeeseen?

Lisää aiheesta

Asus ROG Vulcan Pro –  hiljaisuutta, mutta millä hinnalla? 

Corsair ryntää PC-pelilaitemarkkinoille: värinäppiksiä ynnä muuta 

Kickstartatut signaaliprosessorikuulokkeet lupaavat äärimmäistä äänenlaatua 

Mad Catz tarjoaa Xbox One –peliääniä 

Plantronics RIG Gaming Headset – kevyttä iloa korville  

Roccat Syva –pelinappikuulokkeet – kiva ulkonäkö, pliisu ääni 

Steelseries uusi Siberia-pelikuulokemalliston