UUSIMMAT

Tim Schaferin Broken Age saa vihdoin toisen osansa ja PlayStation-versiot!

26.03.2015 13:00 Miikka Lehtonen

Kyllä tätä päivää onkin sitten odotettu. Tai oikeammin päivää kuukauden päästä, sillä Tim Schaferin ja Double Finen Broken Age -seikkailupelin eeppisesti lykkäilty toinen puolisko ilmestyy silloin.

Tim Schaferin ja Double Finen Broken Age oli se ensimmäinen todellinen Kickstarter-menestyjä. Peli keräsi huimat kolme miljoonaa taalaa, mikä oli kehittäjille iloinen yllätys, mutta myös mutka matkaan. Tavoitteena kun oli ollut paljon vaatimattomampi summa ja sillä tehtävä pikkupeli. Kun budjetti räjähti, niin räjähtivät myös suunnitelmat.

Lopulta kävi ilmi, että Schaferin kaavailemaa, eeppistä seikkailupeliä ei saataisi valmiiksi ajallaan yhtään mitenkään, joten Double Fine jakoi projektin kahtia. Ensimmäinen osa julkaistiin loppuvuodesta 2013 ja osa ideasta oli, että sen myynneillä voitaisiin rahoittaa toisen puoliskon jatkokehittelyä. Ja siinäpä sitten vierähti hetki, sillä kakkospuolisko on ilmestymässä vasta nyt.

Double Fine järjesti IGN-pelisaitin kanssa pitkän Broken Age -spesiaalin, jonka aikana kerrottiin, että peli ilmestyy vihdoin 29.4. Samana päivänä julkaistaan myös Broken Agen PlayStation-versio PlayStation 4:lle ja Vitalle. Ja jos joku on jo ykkösepisodin ostanut, kakkosepisodi on tietenkin ilmainen päivitys.

Lähde: IGN