Titaanien taistelu: Zynga haastaa nyt EA:n oikeuteen

16.09.2012 15:00 Juho Anttila

Zynga

Kun titaanit kohtaavat, jälki on rumaa. Aiemmin tapahtunutta: Electronic Arts katsoi sosiaalisten pelien suuryritys Zyngan The Ville -pelin kopioineen EA:n omaa The Sims Socialia niin räikeästi, että aiheen tiimoilta oli syytä lähteä oikeuteen. Nyt Zynga lyö takaisin vastakanteella.

Siinä, missä EA syytti Zyngaa plagioinnista, on firma itse Zyngan mielestä syyllistynyt kilpailua tukahduttaviin ja laittomiin bisnestapoihin. Näihin luetaan mukaan muun muassa uhkailu juridisilla toimenpiteillä ynnä muu vastaava kiusanteko. Lisäksi EA yritti painostaan Zyngaa sopimukseen, joka olisi kieltänyt Zyngaa värväämästä EA:n henkilökuntaa.

Zynga muistuttaa, että The Sims Social lainaa itse paljon elementtejä aiemmin julkaistusta CityVillestä. Yrityksen mukaan tietyt pelilliset piirteet ovat genren ominaisuuksia, joihin kukaan ei voi hankkia yksinoikeutta. Tällainen rajoittaisi kilpailua ja luovuutta. Pätevä pointti, mutta sopiiko se juuri tähän tapaukseen onkin sitten oma kysymyksensä.

Tunteiden kuumentuessa kuumenee myös firmojen välinen sananvaihto. EA:n John Roseburgin mukaan kyse on hämäyksestä, jonka tarkoituksena on suunnata katse toisaalle Zyngan harjoittamasta räikeästä plagiarismista. Rosenburg toteaakin, että Zyngan kannattaisi suunnata resurssinsa ennemminkin kovaa vauhtia pienenevän kehittäjäporukkansa kasassa pitämiseen.

Zynga puolestaan lyö takaisin muistuttamalla, että EA on käyttänyt yli miljardi dollaria yrityskauppoihin saadakseen jalansijan sosiaalisten pelien alueelta siinä onnistumatta. The Sims Social epäonnistui ja menetti valtaosan käyttäjäkunnastaan jo ennen kuin The Ville julkaistiin. Zynga näkeekin koko lakijutun EA:n epätoivoisena yrityksenä estää markkinoiden ja tekijöiden valumisen kilpailijan käsiin.

Tuntien amerikkalaisen oikeusistuimen arvaamattomuuden ja ennakkotapausten puutteen oikeudenkäyntien lopputulos ei välttämättä olekaan aivan itsestään selvä. Luvassa on joka tapauksessa kiinnostava ennakkotapaus, eikä megafirmojen lakiosastojen välinen nokittelu takuulla jää tähän. Popcornit esiin ja seuraamaan.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

Zyngan ja EA:n kädenväännöstä muodostumassa tärkeä ennakkotapaus

Sosiaalisota! EA Zyngan kimpussa

Zyngan operatiivinen johtaja pihalle

Lue myös

Panzer Corps: Afrika Korps (PC)

Silent Hunter Online -haastattelu – yhdessä kohti aavaa merta

Team Fortress 2 on Valven testilaboratorio

EA oli joskus kiltti piltti, eikä kasvoton megakorporaatio