Titanfall 2:ta pääsee testailemaan ennakkoon

20.06.2016 12:00 Miikka Lehtonen

Yleisen mielipiteen mukaan EA:n Titanfall 2 oli eräs E3 2016:n mielenkiintoisimmista peleistä. Huikealta näyttänyt räiskintäpeli ilmestyy ilahduttavasti jo lokakuun lopussa, mutta kärsimättömät pääsevät testaamaan sitä jo aiemmin.

Call of Duty -veteraanien perustama Respawn Entertainment antoi melkoisen myrskyvaroituksen toissavuoden Titanfallillaan. Erinomainen nettiräiskintä kärsi lähinnä yksinpelitilan puuttumisesta ja nihkeästä progressiosta. Peruspelattavuus oli todella hauskaa, mutta siihen ympärille olisi tarvittu lisää lihaa. Ja sitä on tulossa Titanfall 2:n myötä. Pelistä löytyy nyt kattava yksinpelitila ja paljon muutakin sisältöä. Tämä ei suinkaan ole se ainoa uudistus, vaan uutta riittää kaikilla rintamilla. Uusia titaaneita, uusia karttoja, uusia pelitiloja, uusia mekanismeja, uusi matchmaker ja niin edelleen ja niin edelleen. Titanfalin läksyt on siis opittu.

Kolikon kääntöpuolella kun peli sisältää näin paljon uutta, kehittäjien on vaikea sanoa omien testiensä perusteella, miten kokonaisuus toimii. Kun itse pienellä porukalla pelailee ja testailee peliä uudelleen ja uudelleen, on vaikea nähdä enää kokonaisuutta ja hahmottaa sitä, miten kaikki toimii uuden — tai vain eri tavalla pelaavan — pelaajan perspektiivistä. Tuoreessa blogipostauksessaan Titanfall 2:n kehitystiimi pohtii näitä asioita ja on tullut siihen johtopäätökseen, että he eivät malta tai pysty odottamaan siihen saakka, että peli on ulkona. Sitä pitää testata aiemmin. Ja niinpä Titanfall 2:sta tullaan julkaisemaan suuri ja kattava moninpelibeta.

Toisin kuin usein nykyään, beta ei tässä tapauksessa tarkoita hassusti nimettyä demoa, vaan Respawn oikeasti haluaa löytää pelistä ongelmia, huonosti toimivia juttuja ja muuten vain tökkiviä juttuja. ”Kaikki testin aikana löytyvät ja korjattavat ongelmat ovat pois lopullisesta pelistä, eikä niitä tarvitse löytää ja korjata pelin jo ilmestyttyä”, postauksessa pohditaan. Kehitystiimi haluaa, että pelaajat kokeilevat, rikkovat ja tuovat luovan hulluutensa pelin pariin, jolloin tuloksena on mahdollisimman eheä ja toimiva lopullinen peli.

Moninpelitestin ajankohta tullaan julkistamaan lähempänä itse tapahtumaa. Kerromme kyllä varmasti siitä kun kerrottavaa on.

Lähde: Respawn Entertainment