UUSIMMAT

Titanfall on ja pysyy Microsoftin alustoilla

30.10.2013 15:30 | Miikka Lehtonen

Entisten Infinity Ward -miesten Titanfall-räiskettä odotetaan monessa kodissa kuin kuuta nousevaaa. Vaikka peli julkistettiin Xbox-yksinoikeutena, moni pleikkaristi on salaa elätellyt haaveita siitä, että ehkä se PS4-käännös sieltä tulisi. Nyt haaveet voi unohtaa.

Respawn Entertainmentin Titanfall oli monen mielestä E3:n vakuuttavin peli. Nopeatempoista räiskintää, näyttävää ulkoasua ja tietenkin kivitalon kokoisia mechejä tarjonnut räiskintäpeli on sitä kokeilleiden mielestä myös todella hauska pelata. Siitä siis peukkua.

Mutta moni ei ole samaa mieltä, johtuen siitä, että Titanfall julkistettiin Xbox-yksinoikeutena, eli peli tultaisiin näkemään vain Xbox Onella, Xbox 360:lla ja Windowsilla. Vai tultaisiinko? Alusta saakka moni nimittäin epäili, että Titanfall olisi vain niin sanottu ajastettu yksinoikeus, eli se julkaistaisiin ensin Xboxeille ja sitten vaikka kesäkuussa kaikelle mahdolliselle taivaan alla. Nyt näyttää siltä, että näin ei ole.

Eddie Makuch, Gamespot-pelisaitin toimittaja, oli kysellyt asiaa EA:n talouspomo Blake Jorgensenilta, joka vahvisti, että Titanfall on ja pysyy Xbox-yksinoikeutena ”koko elinkaarensa ajan”. Tämä sai luonnollisesti aikaan riemastuttavan reaktion. Eräs sankari päätti avautua uutisen julkaisseelle toimittajalle ja mitenkään asiaan liittymättömälle 343 Studiosin David Ellisille (jonka Destiny todellakin ilmestyy myös PlayStation 4:lle), että moiset paskapäät ansaitsevat joutua ahneutensa takia konkurssiin. Peukkua siis hänellekin.

Tarkkaavaisimmat takarivissä toki huomaavat, että EA-kiho puhuu nyt nimenomaan Titanfallista. Miten on esimerkiksi Titanfall 2:n laita? Tekeekö se Mass Effectit ja ilmestyy myös PlayStationille? Koska raha kelpaa varmasti EA:lle, en pitäisi sitä mahdottomana käänteenä — ellei Microsoft sitten ole maksanut EA:lle yksinoikeudesta riittävästi. Aika näyttää!

Ja ennen kuin kukaan Domen lukija tekee niin sanottuja jasonritchieitä ja kakkii virtuaalihousuihinsa, haluamme muistuttaa, että Titanfall ei ole pelihistorian ensimmäinen tai viimeinen yksinoikeuspeli.

Lähde: Twitter

Lisää aiheesta

Uutta pelivideota Respawnin Titanfall-räimeestä