Titanfallit tehnyt Respawn Entertainment ei pelkää EA:n sulkevan pelistudiota

12.11.2017 22:22 | Muropaketin toimitus | 1

Electronic Artsin ostamalla Respawn Entertainmentilla ei olla huolissaan siitä, että EA sulkisi pelistudion aivan kuten se on tehnyt lukuisille muille hankkimilleen pelitaloille.

Electronic Arts osti äskettäin reilulla 400 miljoonalla dollarilla Titanfall-pelisarjaa kehittävän Respawn Entertainmentin. EA:lla on ollut tapana sulkea hankkimiaan pelitaloja ja sulauttaa niiden työntekijöitä toisiin projekteihin. Näin kävi esimerkiksi Dead Space -pelin työstäneelle Visceral Gamesille. Muita ikimuistoisia pelejä tehneitä pelitaloja jotka ovat päätyneet EA:n sulkemiseksi on mm. Bullfrog Productions, Pandemic Studios, Westwood Studios, Maxis ja BioWare Montreal.

Titanfallin fanit ovatkin nyt huolissaan, kuinka Respawnille oikein käy. Respawn Entertainmentin toimitusjohtaja Vince Zampella onkin nyt ilmoittanut, ettei hänen edustamansa yhtiö ole samanlaisessa tilanteessa kuin ne pelitalot, jotka ovat päätyneet EA:n sulkemiksi.

”Yrityskauppa ei muuta millään tapaa Titanfallin tulevaisuutta, mutta saatamme saada enemmän resursseja pelien kehittämiseen. Koko tilanne on täynnä mahdollisuuksia, emmekä aio muuttaa Titanfallia merkittävästi EA:n takia. Tarvitsemme isompia resursseja tehdäksemme isoja pelejä, jotka ovat lisäksi hyvin tasokkaita. EA:lla on kattavasti kokemusta sellaisista verkkopalveluista, joita kohti peliteollisuus on kovaa vauhtia menossa. Tiivistäen viestini Titanfallin faneille on, että olemme yhä Respawn ja aiomme tehdä samanlaisia pelejä kuin aiemmin, mutta parempia. Fanit voivat luottaa meihin ja peleihimme”, julisti Zampella.

Titanfall 2 on tarjolla pc:lle, Playstation 4:lle sekä Xbox Onelle.