Uusimmat

Todellisuus koputti nettihäirikön ovelle

18.01.2015 14:00 Jukka O. Kauppinen

Jouluna muun muassa Sonyn ja Microsoftin konsoliverkkoja häiriköineen ryhmän jäsenten pidätykset jatkuvat, mikä on ilmeisen raskas yllätys internetin rajattomaan anonyymiuteen luottaneille nettihäiriköille. Sillä vaikka internet saattaa tuntua rajattomalta mereltä, jossa häiriköt voivat uiskennella nimettöminä, niin todellisuus on vähän muuta.

Aiempien pidätysten ja jo tehtyjen kuulustelujen jatkeeksi Iso-Britannian poliisi onkin napannut yhden uuden nettihäirikön parempaan talteen. Teini-ikäisen häirikön epäillään syyllistyneen paitsi PSN- ja Live-verkkoihin kohdistuneisiin hyökkäyksiin, myös häirintäsoittohin ja laittomiin uhkauksiin.

Teini on parhaillaan pidätettynä ja hänen kotoaan on takavarikoitu tietokoneita ja muita laitteita.

Eräs teinien häirikköryhmä teki viime vuoden loppupuolella ja etenkin jouluna palvelunestohyökkäyksiä useiden verkkopalvelujen kimppuun. Ryhmä ei osoittanut teoissaan mitään erityisiä taidonnäytteitä, vaan vain tukki palveluja valmiilla alkeellisella nettipommituksella. Myöhemmin kävi ilmi, että ryhmä myy häirintäpalvelujaan maksua vastaan. Tietoturvatutkijat havaitsivat myös, että ryhmän salaiset sivut oli rakennettu bugisella valmissoftalla, josta kuka tahansa osaaja pystyi kaivamaan koko käyttäjätietokannan. Häirikköryhmän omat taidot eivät kuitenkaan olleet riittäneet foorumisoftan paikkaamiseen, mikä osoittautui varsinaiseksi kultakaivokseksi tietoturvatutkijoille ja poliisille.

Lähde: MCV

Lisää aiheesta

Origin ja Rockstar häiriköinnin kohteena 

WoWin Warlords of Draenor kompastelee serveriruuhkassa – joku pösilö DDoSsaa  

Nettihäiriköt viranomaisten syynissä – pelätyt nettihyökkääjät ovat todellisuudessa pelkkiä amatöörejä 

Sony hyvittelee hax0rien häiriköintiä ilmaisella PS Plussalla

Peliverkkojen häiriköinti oli pelkkää bisnestä