Toimintaa, tarinaa ja räiskintää – fiilistelyä Remedyn Quantum Breakin parissa

25.03.2016 10:00 | Jukka O. Kauppinen

JOK ja scifihommat. Mukava yhdistelmä, etenkin kun tarjolla on niin uskottavaa tiedettä kuin tasokasta tarinankerrontaa.

Quantumin tunnistaa helposti Remedyn peliksi. Tyyli on selkeä. Seikkailijalle on tarjolla paljon tarinaa, valtavasti dialogia, hurjasti taustoja. Ja hyvää, aina jollain tapaa omintakeista toimintaa.

Remedyllä on yleensä peleissään kaksi kikkaa: toinen on tarinallisuus ja toinen vaihtelee. Max Payne -peleissä se oli bullet time -hidastus. Alan Wakessa taasen valon ja pimeyden vastakohdat ja niiden käyttäminen. Quantumissa aika.

Päähenkilömme Jack Joyce joutuu alun onnettomuuden jälkeen ajan ytimeen. Hän on kuin kävelevä aikavirhe, joka löytää sisimmästään uusia tapoja manipuloida aikaa pienessä mittakaavassa, paikallisesti. Tästä on hyötyä niin käsikirjoitetuissa kohtauksissa kuin seikkailun ja taistelujenkin lomassa.

Pelin ensimmäisen jakson aikana sankarimme ensimmäiset aikataidot pulpahtelevat pintaan yllättävän ripeästi. Tuntuu kyllä siltä, että hahmo kohtaa uudet taitonsa hämmentävän tyynesti ja niiden haltuunottokin sujuu vaivattomasti. Myös Jackin reaktiot lähestyvään maailmanloppuun tuntuvat yllättävän vaimeilta, joskin eipä voi kieltää, etteivätkö todisteet ole vedenpitäviä. Ehkä Jack vain nyt sattuu olemaan niin tyyni ja kaikkeen valmis persoona, että hänen on helppo todeta tapahtunut ja ottaa sankarin viitta niskaansa.

Lue koko artikkeli: Quantum Break -ennakko – Remedyllä on kikka hihassa

Quantum Break

Lisää aiheesta

Ensimaistiainen: Quantum Break on täyttä Remedyä

Pelikopteri #019 – sarrrrjoja ja seikkailuja

Quantum Break –haastattelussa Remedyn efektivelho Australiasta – Greg Louden

Quantum Break on ”iso pläjäys”, haastattelussa Remedyn Sam Lake

Quantum Break -peli nostaa uskottavan pelinäyttelemisen riman uudelle tasolle