Toinen mielipide: No Man’s Skyn tekijä haukkasi liian ison palan

19.09.2016 23:00 | Jukka O. Kauppinen

Taas on aika jakaa laajennettua viisautta. Tällä kertaa Juho Anttila mietiskelee kohupeli No Man’s Skyn lopullista todellisuutta ja toteaa, että ei tämä ihan kohdalleen osunut, vaikka homma toimiikin.

Arvosteluun lisätyn mielipiteen löydät varsinaisen jutun leipätekstin alta.

No Man’s Sky – elämä lyhyt, peli pitkä (PC, PS4)

Lainaus mielipiteestä:

Aikani nautin, mutta kieltämättä kokemuksen autius ennakkoon nähtyihin videoihin verrattuna harmitti. Planeetta toisensa jälkeen osoittautui karuksi ja tyhjäksi. Jos jossain löytyi elämää, se toisti pääosin samaa jo koettua kaavaa. Paradoksaalisesti lähes jokainen planeetta oli kuitenkin varsinainen resurssikeidas, joten jatkaminen kohti seuraavaa aurinkokuntaa ja seuraavaa planeettaa vaati vain hieman aikaa ja kärsivällisyyttä.

Kun peliaikaa oli kellossa hieman vajaat kaksikymmentä tuntia ja kiinnostus teosta kohtaan romahti samalla dramaattisesti, oli aika filosofisen pohdiskelun. Moni muu peli on tuntunut antavan täydellekin hinnalleen vastinetta, vaikka viihdyttävät pelitunnit ovat jääneet puoleen nyt koetusta. Onko siis reilua tuomita No Man’s Skyta vuosikymmenen pelihuijaukseksi tai edes epäonnistumiseksi?

Juho Anttila

Lue koko arvostelu: No Man’s Sky – elämä lyhyt, peli pitkä (PC, PS4)

Keskustelu

Toimisi paremmin jos olisi kuin Minecraft. Mahdollisuus myöskin rakenteluun (planetaariset linnoitukset ja avaruusasemat) ja muuhun puuhasteluun (jalosta otuksista itsellesi lemmikki ym.), jotka toteutettaisiin muiden parannusten kanssa todella pitkän aikavälin kehityksellä muutaman miehen nyrkkipajassa.

Muutenkin nyt kun heillä on moottori, miksi lopettavat kehityksen tähän, kuten ovat sanoneet? Työllä ja jatkokehityksellä tuosta voisi saada loistavan pelin, rakentamalla jatkuvasti tuon päälle uusia asioita ja joko Minecraft-mallin jatkuvilla tuloilla uusista myynneista tai sitten myymällä ajoittaisia DLC:itä.

Noh, aivan sama. Peleistä alkaa muutenkin olemaan nykyään runsaudenpula.

Peli oli/on itsellenikin pettymys. Toisaalta myönnän suoraan, että tein odotukset peliä kohtaan ihan itse. Kyllähän peli kaikenkaikkiaan on juuri sitä mistä tekijät on kokoajan puhuneetkin.

Ei olisi Juhokaan tuhlannut rahaansa tähän paskaan tai ehkä edes kuullut koko pelistä, jos pelin tekijät eivät olisi puhuneet paskaa ja kasvatelleet hypeä röyhkeästi valehdellen.

Muropaketin uusimmat