Toinenkin Kickstarter-hitti julkaistiin: The Banner Saga on upeaa viikinkiroolipelaamista

16.01.2014 15:15 | Jukka O. Kauppinen

Double Finen seikkailupeli Broken Age räjäytti kaksi vuotta sitten Kickstarter-joukkorahoituspalvelun megasuosioon, ja yksi aivan sen kantapäillä seurannut menestyjä oli Stoic-studion The Banner Saga. Viikinkimytologiaa ja fantasiaa sekoittanut huikean omaperäinen roolipeli julkaistiinkin justiinsa toissapäivänä.

Banner Sagan arvostelua odotellessa voitte vielä fiilistellä ennakon parissa, josta käynee selville muutama ydinjuttu: peli on upea, tunnelmikas ja julkaisuversiossaankin justiinsa niin hyvä kuin mitä ennakossa uskalsin toivoa. Semmoinen peli, jonka parista ei malttaisi mennä nukkumaan.

Stoicin roolipeli on hyvin, hyvin erikoinen luomus. Se on kirjoitettu ja toteutettu omalaatuisesti, niin omalaatuisesti että pikku testaaja oli alkuun aika ihmeissään. Peli kun muuttui introsta varsinaiseksi peliksi niin huomaamatta, ettei siirtymää edes huomannut.

Peli on myös armoton ja täynnä tekijöidensä rohkeita ratkaisuja. Pelitilannettaan ei voi lainkaan tallentaa. Jos joku kuolee, hän kuolee. Taisteluja ja tapahtumia saattaa tapahtua aivan yllättäen, mutta eipä sen väliä, tallentamaan kun ei pääse. Pelin pää- ja sivuhenkilöiden väliset suhteet elävät ja vaihtelevat. Mitä puliset keskusteluissasi, mitä päätät? Puheesi ja päätöksesi muistetaan, hyvässä ja pahassa. Oletko vahva johtaja vai heikko, neuvotteluihin taipuva nyhverö? Joillekin päätöksesi ovat mieluisia, toiset suuttuvat ja häipyvät. Pystytkö pitämään heimosi ja ryhmäsi yhtenäisenä, vai voittaako vihollinen ihan sinun omien toilailujesi ansiosta?

Lue koko juttu: The Banner Saga –ennakko (PC) 

Lisätietoja: http://stoicstudio.com/

Lisää aiheesta

BioWare-hemmot haluavat tehdä jotain ihan muuta Star Warsin jälkeen

The Banner Saga –ennakko (PC) 

The Banner Saga: hemaisevan kaunis vuoropohjainen roolipeli