Toisin kuin Battlefield 3, Modern Warfare 3 ei nössöile

04.11.2011 13:57 | Tero Lehtiniemi

Toim. huon. 7.11: 4.11.2011 julkaistu ”Toisin kuin Battlefield 3, Modern Warfare 3 ei nössöile” -uutinen käsittelee sinänsä tärkeää aihetta – mutta epämiellyttävällä tavalla. Vaikka Tero kantaakin ylpeästi ”Suomen poliittisesti epäkorrektein pelitoimittaja” -titteliä, niin joskus tahallinenkin provosointi ja huumorin/sarkasmin viljely voi ampua yli. Pelien väkivaltaista sisältöä, niiden merkitystä tarinankerronnalle ja tietysti provokatiivisten kohtausten hypearvoa olisi voitu käsitellä paremminkin. Uutinen on pahoittanut monien mielen ja ihmetyttänyt, enkä ihmettele.

Poliittinen epäkorrektius on oikein ja kannatettavaa ja Terolla on jatkossakin lupa trollata ja provosoida. Toivon mukaan rakentavan palautteen ohessa olen kuitenkin pyytänyt häntä käyttämään hieman enemmän harkintaa siitä milloin trollaus on paikallaan, milloin aihetta kannattaa lähestyä enemmän asialinjalla.

tv: JOK / Dome.fi Pelit päätoimittaja


Alkuperäisuutinen alla:

Battlefield 3 on joidenkin mielestä ilmeisesti ihan hyvä peli, mutta omat fiilikseni katosivat jo aikoja sitten DICEn periruotsalaisen hiusverkkospedeilyn vuoksi. Hemmot kertoivat etteivät todellakaan halua ottaa kantaa poliittisesti eivätkä antaa pelaajille mahdollisuuksia tehdä ”pahoja” koska pelaajat yleensä myös tarttuvat tilaisuuteen. Omalla asteikollani paljon kovempi luu, eli Call of Duty: Modern Warfare 3 on kuitenkin toista maata.

Kaikki väkivaltaviihteen suurkuluttajat tietävät ettei mikään ole tehokkaampi keino tehdä vihollisista entistä pahempia kuin viattomiin, erityisesti lapsiin kohdistuva väkivalta. Ainakin näillä tiedoilla mihinkään äärimmäisiin vaahtosammuttimien retroaktiiviaborttikarkeloihin ei Modern Warfare 3:ssakaan päästä, mutta pelimaailmassa esimerkiksi pikkutytön palasiksi räjäyttäminen on aina toimiva tehokeino. Tehokkaampaa olisi vain jos niitä olisi monta. Pitemmittä puheitta, enjoy.

Lähde: Kotaku

Lue myös

Battlefield 3 on riemastuttavaa perseilyä

Grand Theft Auto V on Rockstarin historian isoin julkaisu

Nykypäivän pelimusiikit: mukavaa taustasoljuntaa ilman hittibiisejä?

Uncharted 3 -pelin näyttelijät Domen haastattelussa

Muropaketin uusimmat