UUSIMMAT

Tolvajärvi oli talvisodan ensimmäinen voitto – arvostelussa lautapeli Red Winter

18.12.2012 11:30 Jukka O. Kauppinen

Itärajalla on paukkunut joskus muukin kuin vain pakkanen. Leevi Rantala tarttui pystykorvaansa, laittoi sukset jalkaan ja lähti tarkistamaan, jotta onko yhtään piippalakkia tarttunut ansalankaan. Ja olihan niitä. Kokonainen divisioonallinen!

Toinen nyanssi liittyy jäisillä järvillä liikkumiseen. Suomalaiset korpisoturit olivat varustautuneet suksilla, joten heille jäällä liikkuminen maksaa vain yhden liikepisteen per heksa, kun taas neuvostoliittolaisille se maksaa puolitoista liikepistettä. Suomalaisjoukot ovatkin elementissään juuri jäällä, sillä he pystyvät liikkumaan kerralla pitkiä matkoja ja tekemään yllätyshyökkäyksiä vihollisen selustaan. Lisäksi idän panssari-ihmeet, T-26- ja T-37-panssarivaunut, eivät saa liikkua kuin teitä pitkin. Edellä mainituista seikoista johtuen neuvostoliittolaisten on rakennettava etenemissuunnitelmansa kartan tieverkoston varaan, kun taas suomalaisilla on huomattavasti enemmän liikkumavaraa. Se onkin tarpeen, sillä suomalaisjoukot ovat koko ajan määrällisessä alakynnessä.

Kun joukot ovat hyvissä asemissa, on aika siirtyä ammuskelemaan. Perustaistelut käydään viereisten heksojen välillä, tosin rytinöihin ammutaan yleensä tulitukea vähän kauempaa. Hyökkääjä määrittää ensin ketkä kaikki hyökkäävät ja mitä tukea taistelussa käytetään. Tämän jälkeen puolustaja saa päättää omasta tulituestaan. Tämän jälkeen heitellään noppaa ja katsotaan taulukosta tulokset.

Lue koko arvostelu: Red Winter (lautapeli)

Lue myös

7 Wonders (lautapeli)

Angry Birds Space Race Kimble – klassikko toimii edelleen

Blitz (lautapeli)

Call of Duty Modern Warfare 3 Xbox 360 Wireless Headset With Bluetooth

Tomb Raider -ensikosketus osa 1: nuori Lara Croft ja kauhujen saari

Wii U – testissä Nintendon uutuuskonsoli

Wiikon wanha: Aces of the Deep