UUSIMMAT

Too Human -studio ei suostu kuolemaan

11.05.2013 12:00 Juho Anttila

Kun Too Human -flopista vastannut Silicon Knights hävisi oikeusjutun Epiciä vastaan, moni oli valmis julistamaan studion kuolleeksi. Unreal Engine-pelimoottorin luvattomasta kopioimisesta syytetty studio kun joutui tuhoamaan käytännössä kaikki kesken olleet kyseistä pelimoottoria hyödyntäneet projektinsa.

Studio onkin antanut kenkää melkein kaikille työntekijöilleen sekä myynyt suuren osan omaisuudestaan. Jopa yrityksen puhelinnumero on katkaistu. Tästä huolimatta firman talousjohtaja Mike Mays on kertonut Polygonille, että jäljellä olevat työntekijät ovat äärimmäisen kiireisiä ja studio on kaikkea muuta kuin kuollut.

Mike Maysin vakuutteluista huolimatta näyttää hyvin epätodennäköiseltä, että Silicon Knights heräisi enää henkiin. Toki on mahdollista, että jäljellä oleva henkilökunta yrittää yhä taistella firman käytännössä tappanutta oikeuden päätöstä vastaan. Muhkeat korvaukset kärsityistä vahingoista voisivat vielä nostaa kuolontuskissa korisevan studion uuteen lentoon.

Mielenkiintoista on myös studion linkki Eternal Darkness -pelin henkistä seuraajaa, Shadow of the Eternalsia väsäävään Precursor Gamesiin. Precursor Games koostuu Silicon Knightsin entisistä työntekijöistä ja mukana on myös Silicon Knightsin perustaja Denis Dyack. Firma on myös ostanut Silicon Knightsilta irtaimistoa ja tietokoneita.

Epic Games on ollut ymmärrettävästi sangen kiinnostunut Silicon Knightsin ja Precursor Gamesin välisestä yhteydestä. Firma on muun muassa pyrkinyt varmistamaan, etteivät firman ostamat tietokoneet ole sisältäneet bittiäkään tuhottavaksi määrättyä, Unreal Enginestä kopioitua koodia.

Precursor Games on puolestaan kieltänyt omaavansa mitään yhteyksiä Silicon Knightsiin, mikä on perin ymmärrettävää. Jos Silicon Knightsin ja Precursor Gamesin välillä pystyttäisiin osoittamaan löytyvän kiinteän yhteyden, voisi tämä avata Silicon Knightsin velkojille takaportin periä saataviaan Precursor Gamesilta.

Toivotaan kuitenkin, ettei näin pääse käymään. Shadow of the Eternalsin julkistus tuli monelle sangen iloisena yllätyksenä ja olisi perin sääli, jos projekti kaatuisi juridiseen kädenvääntöön ja hämäräpeliin.

Lähde: Polygon

Lisää aiheesta

Silicon Knights joutui poistamaan ainoan ”hittinsä” latauskaupasta

Silicon Knightsin tarina taitaa olla nyt nähty

Silicon Knightsin oikeustappio ajoi firman uusiin ongelmiin