TOP 5: Nämä pelit ovat niin helppoja, että niitä voi pelata vaikka humalassa – Tarjolla lentomatkoja, lätkää ja peniksiä

29.04.2021 20:30 Ilari Hauhia

Vapun kunniaksi monien pelaajien laseista saatta löytyä tulevana viikonloppuna tavallista vahvempaakin vaapukkajuomaa. Listasimme mahdollista tarvetta varten viisi peliä, jotka ovat niin helppoja, että niitä voi pelata vaikka humalassa.

The Longing kansikuva

1. The Longing

Mikäs olisikaan sen helpompaa, kuin ei minkään tekeminen? The Longingin keskiössä on pikkuinen Shade, jota voisi luonnehtia jonkinmoiseksi peikoksi. Tämä raukka jää odottamaan maanalaisen valtakuntansa kuninkaan heräämistä, johon kuluu 400 tosielämän päivää.

Pelin voi periaatteessa avata vain käynnistääkseen laskurin, sillä mitään pakollista tehtävää Shadella ei nimittäin ole. 400 päivässä pahinkin krapula lienee pikku hiljaa hellittänyt, jonka jälkeen voi käydä tarkastamassa pelin loppuratkaisun. Toki The Longing tarjoaa myös erilaisia luolastoja tutkittaviksi, mikäli aika käy muuten liian pitkäksi.

LUE MYÖS: Ensituntumat: The Longing on 400 päivän etanapeli, joka etenee, vaikket edes pelaisi sitä – ”Marginaaliin tuomittu helmi”

Puhelin Airplane Modessa

2. Airplane Mode

Airplane Mode on pelaajansa lentokoneen matkustajanpenkkiin vangitseva simulaattori, joka ei myöskään vaadi pelaajalta kovin suurta panostusta. Kuten pelin nimestä voi arvata, istututtaa Airplane Mode pelaajan lentokoneen turistiluokan ahtaaseen istuimeen. Siinä sitten istutaan, ihaillaan maisemia ja välillä syödään liikkuvasta ruokakärrystä tarjottimelle ilmestyviä ruoka- ja juomatilauksia.

Onneksi juomat kuuluvat sentään lipun hintaan, sillä eihän Muropaketin arvostelussa puoli tähteä keränneen Airplane Moden kaltaista peliä muuten kestäisi. Kenties Airplane Modesta voisi kuitenkin viritellä vappuaattoon jonkinlaisen vinksahtaneen juomapelin?

LUE MYÖS: Arvostelu | Airplane Mode on pahinta mitä lentomatkustamiselle on tapahtunut sitten koronapandemian puhkeamisen

Sadepilvi harmittaa

3. Rain on Your Parade

Rain on Your Parade on hiljattain ilmestynyt indiepeli, jossa on tarkoitus aiheuttaa monenlaista kaaosta ja ”pilata kaikkien päivä”. Pelaaja ohjastaa pientä, pahvista tehtyä sadepilveä, joka kastelee ihmisiä, saa autot liukastelemaan lumisilla kaduilla ja pyörittää jopa pyörremyrskyjä. Peli sisältää yli 50 tasoa, joilla kaikilla on omat tavoitteensa ja luovat ideansa.

Rain on Your Parade vitsailee muun muassa Metal Gear Solidin, Doomin ja Counter-Striken kustannuksella. Valtaosa tasoista on kieli poskella suunniteltua kaaoksen aiheuttamista, eivätkä haasteet ole turhan vaikeita. Toisaalta kaikilla tasoilla tuntuu olevan piilotettuja tavoitteita, mikä innoittaa aiheuttamaan ylimääräistä tuhoa ja kokeilemaan erilaisia temppuja.

LUE MYÖS: Kokeilimme: Uusi huumoripeli parodioi monia pelejä Doomista Metal Gear Solidiin – Lopputulos on ”hyvin viihdyttävä”

 

NHL 21 pelaaja

4. NHL 21

NHL 21 saattaa kuulua monien illanviettojen ohjelmaan jo muutenkin. Suositussa jääkiekkopelissä pelaajat pääsevät haastamaan toisensa samalta sohvalta ja kokeilemaan, kuka onkaan virtuaalikaukaloiden kuningas.

Hyvänä puolena NHL 21:n vaikeustaso on skaalattavissa hyvinkin helpoksi, jolloin laukausten tähtäystarkkuus ei ole enää niin justiinsa. Ja mikäli ohjain ei tahdo pysyä illan päätteeksi käsissä enää lainkaan, voi tekoälyn laittaa pelaamaan itseään vastaan.

LUE MYÖS: Testissä FIFA 21, NHL 21 ja NBA 2K21 – Tarjolla on sitä samaa mitä ennenkin, hyvässä ja pahassa

Genital Jousting pusu

5. Genital Jousting

Vaikka mennyt arkiviikko olisi tuntunut raskaalta, on John-nimisellä peniksellä mennyt todennäköisesti silti huonommin. Arjen oravanpyörässä pitää selvitä aamurutiineista, joissa hammasharja täytyy työntää persaukkoon suun puuttuessa. Töihin täytyy ehtiä ajoissa ja toimistolla pienetkin asiat, kuten kopioiden ottaminen ja papereiden pyörittely ilman paperiviiltoja voivat osoittautua hankaliksi toimenpiteiksi ilman käsiä.

Jokapäiväisen elämän haasteista huolimatta Johnilla on suurempikin ongelma. John kaipaa rakkautta ja seuralaista lukiokavereiden jälleentapaamiskekkereihin. Toisten penisten löytäminen onnistuu esimerkiksi deittailusovellus weineristä. Kenties pelistä voisi saada innoitusta siihen, kuinka oman vappuheilan ehtisi vielä hankkia kainaloon?

LUE MYÖS: Steamin oudoimmat pelit – Osa 3/5: Genital Joustingissa John-niminen penis yrittää löytää elämänsä rakkauden