UUSIMMAT

Torilla tavataan: My Summer Car rikkoi kansainvälisen uutiskynnyksen

17.04.2015 13:00 | Jukka O. Kauppinen

Kyllähän te olette jo My Summer Carin huomanneet. Jo pitkään kehitteillä ollut autopelioutoilu rikkoi viime viikonloppuna kotimaisen uutiskynnyksen ja ponnahti nyt ihan kunnolla kansainvälisillekin areenoille. Nimittäin Kotaku-saitti esitteli peliä viime yönä ilmestyneessä jutussaan, minkä myötä pelittelyä nähdään seuraavaksi kaikissa mahdollisissa muissakin maailman pelijulkaisuissa. Ja varmaan myös olutsaiteilla.

Kotakun Nathan Grayson kommentoi, että pelin alkukuvaus kuulostaa ”omalla tavallaan kauniilta, rauhalliselta ja zenmäiseltä, mutta sitten juttu lähtee käsistä ja kaahaa jyrkänteeltä jonkinlaiseen hulluuden roihuun.”

”Se on chillailupeli, jossa nautiskellaan kesästä ja auton tuunaamisesta, juodaan kaljaa ja kuollaan kolareissa.”

Voiko sitä sen kauniimmin sanoa.

Nathan on kyllä täysin otettu, sillä ”tämä kuulostaa jotenkin upean kauniilta. Peli on kömpelö ja käpyinen ja täysin epäseksikäs, mutta se vääntää kaikki nupit yhteentoista.”

Ja näin Suomi voitti taas! TORILLA TAVATAAN!

Mutta suuri kysymys: kun torilla tavataan, autopelikansa juhlii ja mestarimme Johannes Rojolan auto kääntyy kulman takaa näkyviin, niin ”millä autolla saavut juhliin, mikä roikkuu taustapeilissä ja mikä biisi soi?”

– Auto on (Pasi) Viherahon Mersu, peilistä roikkuu Suomen lippu ja entrance-biisi on Hausmyllyn Me halutaan olla neekereitä, Rojola vastaa.

Tästä muuten uusimpia häröilyjäni Summer Car Gamessa. Mutta ei vieläkään ajelua, ähä! Bugittaa muuten hauskasti, sillä epähuomiossa jatkoin askarteluja pelin uudella versiolla mutta vanhan version tallennuksilla, joten asiat spawnasivat ihan minne sattuu. Sitten ihmettelin, jotta miksiköhän autonromu onkin nyt takapihalla, ”kaippa siinä on kiva istua ja juoda kaljaa auringon laskiessa.” Pelintekijä sitten huomautti, että kyllä se ihan tallennus/versiohärö on :)

Lisää videoita: My Summer Car gameplay 1 (joulukuinen versio) & virallinen esittelypätkä My Summer Car: Whatis it all about!

Piipahtakaas myös lukemassa mainion Retrolordin tekemä haastattelu: Mies ja kesäauto – haastattelussa My Summer Carin tekijä Johannes Rojola

Olet muuten aika multitalentti –  teet musaa, leffoja ja pelejä. Mikä sun taustapelintekijänä on, oletko itseoppinut, kouluttautunut..?

Itseoppinut kyllä suurimmalti osin.Oon tehny peliprotoja 90-luvun lopulta asti, mut en”oikeita” pelejä koskaan. Tietty suurimmanosan kiinnostuksesta ja ”taidoista” oon hankkinupelejä modatessa kans kaukaa 90-luvulta asti.Stunts oli eka peli, mitä modailin –hexaeditorilla uusiksi koko paska. Sen jälkeen Wolfenstein3D, Nascar Racing 1 ja 2, Interstate76, Monster Truck Madness, rFactor 1 ja 2, ja varmaanmuitakin on ollu.

Eli tavallaan tässä ontultu ympyrä, Stuntsista omaan autopeliin.

No kyl niin voi sanoa.Onhan se aina ollu haaveena, että vois tehdä oman autopelin OMILLAehdoilla.

Päivitys: Leigh Alexander tykkää myös! Lue juttu: I can’t wait for this Finnish summer death car game

Lue juttu: Kotaku, A Car Game So Realistic That It Has Permadeath

Lisätietoja: http://www.johannesrojola.com/msc/

Lisää aiheesta

Ei heikkohermoisille: My Summer Car Game kertoo hulluuteen syöksevästä kesäautoprojektista