Uusimmat

Tosi HC-seikkailua

24.08.2006 13:19 Jukka O. Kauppinen

Lokakuussa ilmestyy suorastaan odottamaton seikkailupeli. Satusetä H.C. Andersenin tarinoiden ja elämänkerran pohjalta tehty H.C. Andersenin taikaseikkailua ei voi pitää väkisinkään järin tavallisena videopelinä. Kyllä tässä kulmakarvat nousevat, etenkin jos klassinen kirjallisuus on millään tapaa tuttu aihe.

HCA:n kuuluisat sadut ovat inspiroineet pelin tekijöitä, mutta sen perusajatus perustuu HCA:n omaan elämänkertaan, miten Andersen tavoittelee kuuluisuutta ja menestystä taiteilijana. Pelaaja ohjaa 14-vuotiasta Andersenia 1820-luvun Kööpenhaminassa. Matkan varrella pelaaja tapaa kymmeniä tuttuja ja vähemmän tuttuja hahmoja, joita on kerätty muun muassa Andersenin tarinoista Ruma ankanpoikanen, Tulukset ja Pieni tulitikkutyttö.

Pelaajan menestys riippuu hahmon sosiaalisesta statuksesta tai ystävyydestä arvostettujen seurapiirihenkilöiden kanssa. Vuorovaikutus mahdollisimman monien henkilöiden kanssa sekä ystävystyminen juuri oikeiden henkilöiden kanssa on tärkeää.

Tekijöiden kertoman mukaan ”peli perustuu patentoituun tekoälyteknologiaan, joka mahdollistaa inhimillisen käyttäytymisen jäljittelyn.”

”Pelissä yhdistyvät seikkailut, pulmien ratkaisut sekä upeasti toteutettu grafiikka ja mahdollisuus vuorovaikutukseen yli 60 hahmon kanssa. Lapsi oppii ymmärtämään elämää lähes 200 vuotta sitten ja tutustuu useisiin erityyppisiin ihmisiin matkan varrella.”

Tuote on täysin suomenkielinen ja sitä suositellaan 6-12 vuotiaille.

Täytyy sanoa, että kyllä tämä uutinen onnistui yllättämään kulman takaa. Satuseikkailu, johan pomppasi. Mutta kieltämättä idea on hyvä. Pohjoismainen tarinankerrontaperinne sisältää valtavasti aineksia, joista voi ammentaa peliin jos tusinaankiin. Ja jos Taikaseikkailu on tehty hyvin saattaa se tarjota kivaa pelailtavaa varttuneemmallekin seikkailujen ystävälle. Ja vähintään mukavia hetkiä perheen pienempien parissa.