Uusimmat

Toukokuussa ilmestyy Prey, Friday the 13th ja monta muuta kiinnostavaa peliä

01.05.2017 12:55 Muropaketin toimitus

Toukokuussa riittää jälleen uusia videopelijulkaisuja. Kesän lähestyessä pelaajille tarjoillaan muun muassa räiskintää, selviytymiskauhua ja supersankarien mättöä.

Toukokuu käynnistyy yhdellä vuoden odotetuimmistä pelijulkaisuista, kun Arkane Studiosin kehittämä FPS-peli Prey ilmestyy perjantaina 5. toukokuuta. Vaikka Prey on nimellisesti remake-versio saman nimisestä vuoden 2006 pelistä, on kyseessä täysin itsenäinen peli, joka kuljettaa pelaajan Talos I:n avaruusasemalle kamppailemaan avaruusolioita vastaan BioShock-vaikutteisessa toimintaseikkailussa. Peli ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Aivan toisenlaista räiskintää on luvassa 9. toukokuuta, kun Pixel Titansin indiepeli Strafe ilmestyy PC:lle, Macille, OS X:lle ja PlayStation 4:lle. Strafe on retrohenkinen räiskintä, josta ei gorea puutu, ja peli jäljittelee tietoisesti Doomin (1993) ja Quaken (1996) kaltaisia FPS-klassikoita.

11. toukokuuta Nintendo Switch saa oman versionsa Minecrafista (2011), ja 16. toukokuuta ilmestyy PlayStation VR:n odotettu scifi-seikkailu Farpoint. Samana päivänä julkaistaan myös toisenlainen scifi-peli, nimittäin Deck13 Interactiven toimintaroolipeli The Surge, joka ilmestyy samalla kertaa PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle.

Kuun puolivälissä pääsevät myös supersankarit irti, kun NetherRealm Studiosin kamppailupeli Injustice 2 saapuu markkinoille. Pelin mobiiliversio ilmestyy Androidille ja iOS:lle maailmanlaajuisesti 11. toukokuuta, ja PS4:lle ja Xbox Onelle se saapuu Euroopassa 19. toukokuuta.  Luvassa pitäisi olla rutkasti pelisisältöä useiden moodien ja monipuolisen varustejärjestelmän muodossa.

26. toukokuuta ilmestyy puolestaan Tequila Worksin puzzle-seikkailupeli Rime, joka on herättänyt etukäteen huomiota näyttävällä visuaalisella tyylillään. Peli ilmestyy PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle, ja myöhemmin tänä vuonna se kääntyy myös Switchille.

Loppukuusta päästään kauhupelien pariin. 26. toukokuuta ilmestyy odotettu ja kertaalleen lykätty Perjantai 13. päivä -elokuviin perustuva Friday the 13th: The Game. PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle ilmestyvä selviytymiskauhupeli tarjoaa paitsi asymmetrisen moninpelin, jossa yksi pelaaja astuu murhaajan saappaisiin, myös yksinpelikampanjan.

Toinen kiinnostava kauhupelijulkaisu on 30. toukokuuta ilmestyvä Perception, joka ilmestyy sekin PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle. BioShock ja Dead Space -kehittäjien omaperäisessä indiepelissä pelataan täysin sokealla naisella, ja pelimaailma nähdään ainoastaan visualisoidun kaikuluotauksen avulla. Peli kääntyy myöhemmin tänä vuonna myös Nintendo Switchille.

Tämä ei ole täydellinen lista toukokuun pelijulkaisuista, ja luvassa on monta muutakin peliä. 9. toukokuuta ilmestyy esimerkiksi LocoRoco Remastered PS4:lle, 23. toukokuuta Darksiders: Warmastered Edition saapuu viimein myös Wii U:lle, ja 30. toukokuuta ilmestyy VR-peli Star Trek: Bridge Crew samalla kertaa PlayStation VR:lle, HTC Vivelle ja Oculus Riftille.

Alta voit katsoa mainittujen pelien trailereita.

Prey
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat