Townsin varoittava esimerkki: kun Greenlight räjähtää silmille

22.11.2012 17:30 | Miikka Lehtonen

Greenlight tulee varmasti tuomaan meille vielä monta erinomaista peliä, jotka eivät olisi ikinä päässeet suuren yleisön tietoisuuteen ilman palvelun olemassaoloa. Mutta kuten Townsin varoittava esimerkki osoittaa, se voi tuoda mukanaan myös jos jonkinlaisia ongelmia.

Steamin ensimmäisten Greenlight-onnistujien joukkoon yltänyt Dwarf Fortress -hengenheimolainen Towns on lupaava alku pelille, joka on ehkä sitten vuoden päästä aika tiukkaa kamaa. Mutta kun sitä myydään Steamissa jo nyt, ilman mitään varoitusta siitä, että peli on vaiheessa. Tämä häiritsi minuakin, vaikka olen tottunut pelaamaan erinäisen kämäisiä alfa- ja beta-versioita peleistä, kuten arvosteluni lukeneetkin huomasivat.

Enkä ollut yksin, sillä aika moni Townsin ostanut pelaaja odotti ihan aiheesta saavansa pelin, joka olisi julkaisu- tai edes pelikunnossa. Foorumeilla käydään tällä hetkellä innokasta sananvaihtoa peliin pettyneiden, sen fanien ja jopa kehittäjien kesken. Ongelmien alkulähteenä on se, että Townsin Steam-sivulla ei mitenkään mainita tai varoiteta, että kyseessä on vielä alfa-asteella oleva peli, josta puuttuu paljon ominaisuuksia ja joka on käyttöliittymältään aika kankea. Ja yleisestikin buginen. Niinpä moni pelin ostaja on yllättynyt jouduttuaan vastoin tahtoaan pelikelpoiseksi olettaneensa teoksen alfa-testaajaksi.

Penny Arcade Reportin Ben Kuchera tutki tapahtunutta ja huomasi, että taustalta löytyy paljon muutakin hämärää, kuten pelin mainostuksessa käytetyt kuvakaappaukset, jotka on otettu muokatulla betaversiolla ja sitten editoitu grafiikkaohjelmalla näyttämään paremmilta. Ihan aiheesta mies otti yhteyttä kehitystiimiin ja kyseli, että mitäs hittoa.

Kannattaa lukaista koko juttu, sillä se on erinomainen alkusoitto näytelmälle, jonka tulemme varmasti näkemään vielä useita kertoja, kun keskeneräiset peliraakileet läpäisevät Greenlight-seulan ja niiden kehittäjät yrittävät tienata mahdollisimman paljon rahaa jatkokehitystä varten, vaikkakin sitten harhaanjohtavan markkinoinnin avulla.

Lähde: Penny Arcade Report

Lisää aiheesta

Towns (alfa) (Linux, Mac, PC)

Lue myös

Alan Wake näyttäisi Unityllä… Upealta!

Assassin’s Creed III -tuplahaastattelu – aavoilta meriltä tehtäväsuunnittelun saloihin

Forza Horizon (Xbox 360)

Steamin syysale alkaa tänään ja joulualen päivätkin tulivat julki