Uusimmat

Transformersia joka tuutista – ja myös historian havinoita

04.07.2007 12:06 Jukka O. Kauppinen

Uuden Transformers-elokuvan myötä ovat vanhemmat pelaajat langenneet myös vanhojen Transformersien muisteluun. Ja voi niitä kauheuksia. Iloiset autobotit kun kärsivät pahasta Star Trek –syndroomasta – hyvästä lisenssistä huolimatta pelit ovat olleet useimmiten aika kauheaa roskaa.

Tämän muistaa hyvin myös 1UP, joka on julkaissut rehevän artikkelin historian kamalista Transformers peleistä. Lukaisepa juttu täältä: Robots in Disgust.

Ennen jutun lukaisua vilkaisin myös Mobygamesista, jotta millaisia Transformers-pelejä vuosien mittaan olikaan tullut ja onko niistä jäänyt mitään mieleen. Vähän nihkeältä näytti – Atarin muutaman vuoden takainen PS2:lle julkaistu Transformers oli loistava peli, mutta muut eivät juuri kelloja soitelleet.

Sitten kuitenkin mietitytti – kyllähän kuusneballakin oli varmasti Transformers. Sitä vain ei tästä tietokannasta löytynyt. Googlailu kuitenkin auttoi:

 

Siinähän se. Ensimmäinen Transformers-peli, Denton Designs/Ocean 1985. Hirveää kräppiä. Itse pelikuva alkaa vasta siinä kolmen ja puolen minuutin kohdalla.

Näemmä tekijätkin olivat aikoinaan samaa mieltä. ”Meillä oli hirveä paine Oceanilta pelin suhteen. Minä suunnittelin sen, joten otan myös vastuun. Se näet oli kamalin peli, mitä me teimme ikinä. Ja samalla se oli kaupallisesti menestynein pelimme koskaan. Kertoo paljon pelialasta, eikö vain?”, muistelee Steve Cain.

Valitettavasti uusi Transformers-peli ei taida yltää kovin korkealle, ainakaan ennakkotietojen perusteella. ”Parhaimmillaankin peruskamaa”, oli eDomen toimituskanavalla kuulunut alustava arvio.

Ja sitten vielä muutama kuva uuden Transformers – The Gamen meiningistä, pc-versiosta:

Siistein transformeri?

Katso tilanne vastaamatta