Transsukupuolinen hahmo suosikkipelissä sytytti nettiraivon

06.04.2016 11:00 | Juho Anttila

Klassikkoroolipeli Baldur’s Gaten uusioversion uunituore lisäosa, Siege of Dragonspear, julkaistiin hiljattain. Tämän luulisi olevan iloinen asia kaikkien tietokoneroolipelien ystävien näkökulmasta, mutta moni onkin ollut tietoverkossa naama nyrpällään. Osa kritiikistä on johtunut teknisistä ongelmista, mutta kritiikkiä annetaan myös sangen erikoisesta syystä.

Steamissä annettu kritiikki keskittyy pääasiassa teknisiin ongelmiin, mutta palvelun ulkopuolella kritiikkiä jaetaan lisärin teemoista. Erityisen paha paikka tuntuu olevan se, että yksi pelin hahmoista on transsukupuolinen. Vaikka kyseistä asiaa ei edes erityisesti hierota pelaajien kasvoille, homma nimittäin kuitataan parin rivin keskustelulla, on tämä ollut monelle liikaa.

Palautteissa viljellään ahkerasti muun muassa viime vuosien muotitermi SJW:tä, joka on siis johdettu sanoista Social Justice Warrior. Transsukupuolisen hahmon lisäksi kommentoijia harmittaa muun muassa seksistisiksi koettujen vitsien puute sekä viittaus pelimaailman ulkopuolisiin tapahtumiin. Siitäkin huolimatta, että erityisesti viimeksi mainittu ei ole ollut sarjassa aiemminkaan ennenkuulumatonta.

Ylimitoitettua ammattiloukkaantumista, täydellisen turhaa nillittämistä vaiko hyvin perusteltua kritiikkiä tarinan laadusta ja tekijöiden agendasta? Tämä jääköön itse kunkin itsensä päätettäväksi. Otan vapauden esittää omana mielipiteenäni sen, että jos Siege of Dragonspear menee tällaisista asioista pilalle, voi melko perustellusti todeta kritiikin esittäjänkin elävän suhteellisen ahtaassa laatikossa.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: www.baldursgate.com

Lisää aiheesta

Klassikkoropeista klassikoin laajeni rajusti

Nyt pomppasi: Baldur’s Gatella on ikää toistakymmentä vuotta ja nyt sarjaan tehdään uusi peli

Onko Baldur’s Gate II:n kaupallinen uusintaversio parempi kuin modattu faniversio? Dome testasi!

Muropaketin uusimmat