Trials HD on Xbox 360:n paras peli

20.08.2009 17:30 | Jukka O. Kauppinen | 112

Suomalaisen Red Lynx -pelistudion ihan äskettäin Xbox 360:lle julkaisema Trials HD -temppupyöräpeli on kerännyt hetkessä huikeita arvosteluja ja ylistystä. Myös ja ennen kaikkea pelaajilta. Jopa ihan älyttömissä yllättävissä määrin.

Äskeisen Xbox 360:n käyttöjärjestelmäpäivityksen myötä Xbox Liveen tuli mahdollisuus arvostella Liven sisältöjä, niin demoja, pelejä kuin sekalaisia lisukkeitakin.

Xbox Live Arcade -pelien kohdalla arvosteluista on sen verran hyötyäkin, että pelaaja voi ainakin säästää itsensä demoversioiden lataamisen vaivalta, jos pelillä on vain se yksi tai kaksi tähteä. Parempaakin löytyy ja niitähän on helppo etsiä, kun pelit listaa käyttäjäarvostelujen perusteella.

Ja himputti! Mikäs siellä ykkössijalla keikkuukaan! Trials HD!

Eli aivan. Suomalaiset Xbox Liven käyttäjät ovat arvostelleet Trials HD:n koko Xbox Live Arcaden parhaaksi peliksi. Näin sitä pitää. Hyvä pojat! Niin suomalaiset kuin redlynxiläisetkin.

Onhan se oikeasti ihan älyttömän hyvä peli. Suosittelen. Minäkin lankesin ostamaan pelattuani demoa 10 minuuttia.

Ei Trials HD ihan syyttä suotta ollut maailman ostetuin XBLA-peli viime viikolla.

 

Lisätietoja: http://www.xbox.com/games/t/trialshdxboxlivearcade/

Lisää aiheesta

Trials HD – ensikosketus riemukkaaseen kotimaiseen prätkäpeliin

Helsinkiläinen Red Lynx -studio on vuosien mittaan tullut tunnetuksi hienoista peleistään, joita on julkaistu pääasiassa erilaisilla mobiilialustoilla. Muun muassa Nokialle ja THQ:lle pelejä tehnyt pieni pelifirma suuntaa seuraavaksi uuteen suuntaan, sillä puljun vanha tuttu Trials-prätkäpeli iskeytyy seuraavaksi Xbox 360:lle.

eDome piipahti pelitekijöiden tykönä vilkaisemassa mopokikkailun uusimpia näkymiä ja oi, hauskalta näyttää.

Lue myös

Arvostelu: Tales of Monkey Island Episode 2: The Siege of Spinner Cay (PC, Wii)

eDomen arvosteluviikko: kahdeksan peliä jumppailusta steampunk-räiskeeseen ja komediaseikkailuun

GC-traileripaketti: Mass Effect 2, Battlefield Bad Company 2, Saboteur…

Paradoxilta kolme uutta historiallista strategiaa

PlayStation 3 Slim: 359 euroa

Keskustelu

”Ei sille vaan voi mitään et toi nimi on iskostunu päähän niiden karmeiden telkkariohjelmien kautta.”

Silti, Red Lynx on myös tehnyt koko ajan laadukkaita videopelejä niin PC:lle, weppiin kuin myös konsoleille. TV-pelit ovat olleet vain yksi osa firman huomattavan tasokasta tuotantoa, jonka juuret kantavat kauas kotimaisen shareware-pelimaailman historiaan 90-luvun alkupuoliskolle.
Kaikkia ei tietenkään voi aina miellyttää ja eivätpä kaikki peligenret ikinä kaikkia miellytä, mutta tarjontaan nähden voisi silti varmuudella väittää Red Lynxin TV-pelien olleen sieltä paremmasta päästä.

@43
Ja mitäköhän olisi telkkarista tullut jos ei Redlynxin pelejä? Aivan. Testausruutua tai chattia. Iiiiihanaa.

Ei sille vaan voi mitään et toi nimi on iskostunu päähän niiden karmeiden telkkariohjelmien kautta. Suosittelen nimenvaihtoa koska tolla RedLynx nimellä ootte kyllä myyny sielunne surkeelle mainosviihteelle.

@40
Jotenkin tajusin tuosta, että tässähän onkin lopulta kyse konsolisodasta. Trials HD:ta ei meinaan pleikkarilla nähdä, joten totta kai se on plekepoikien mielestä perseestä. Kuten myös Redlynx jokaisen muun Xbox-devaajan ohella.

Eli ei siis TODELLAKAAN mitään itseensä otettavaa.

Ja tripleposti… ei mulla ADHD:ta ole kuitenkaan. ;)

”näistä kommenttipalstoista itkevistä”
Eli tarkoitin ”kommenttipalstoiLLA” Perfektionisti kun olen. eDomeen pitäisi saada jonkun uudistuksen mukana muokkausmahdollisuus.

Ai niin, ja mitä noihin telkkaripeleihin tulee, niin Redlynxin olivat aina parhaita. Jopa siinä määrin, että sai minut yllytettyä muutamaan kertaan jopa osallistumaan! ;)

@31
”Jep. Ihmetyttää. Mikä ihme siinä on, että mielenkiintoisesta ja mukavastakin asiasta lähdetään väenväkisin kaivamaan mitä tahansa negatiivista pillitettävää.
Omituisimpia ovat ne, jotka itkevät siitä että suomalainen pelilehti kertoo suomalaisista peleistä. ”Mainostusta, varmaan saatte tästäkin uutisesta paljon kaljaa!”.”

Varmaankin littyy tähän kovasti jauhettuun käänteispsykologiaan. Kun saitti hehkuttaa peliä, niin kyllä ne muutamat räkänokat aina päättävät: ”jumalauta oon eri mieltä ja kova jätkä!” Oma teoria siis. :)

@A/Redlynx
Vilpittömät onnittelut loistavasta pelistä! Tästä on hyvä jatkaa maailmanvalloitusta! Näistä kommenttipalstoista itkevistä pelleistä on turha välittää, eivät vain luultavasti pääse ratoja läpi, ja siitä katkeruus. Muutenkin näillä kommenttipalstoilla olevat trollaajat ovat sellaista säätyä, että mokomien jutut on parempi ignoreta suoraan.
On ollut muuten tuolla Jenkkien puolella ilmeisesti hyvinkin suosittu peli, ainakin näin kaikki LIVE:n kaverilistallani olevat Amerikkalaiset hehkuttavat! :)

ai saakeli rantalentiksen tekiät! no sitten en varmana osta niiltä mitään, pitää se joku raja olla sentään.

@ 34

Mutsias puistatti kun sut näki ekaa kertaa. Meinasivat faijas kanssa kivittää sut, mut sit alkoivat säälimään. Varmaan katuvat nyt.

Se televisioviihde on jo loppunut aikaa sitten. Vika mikä pyörii on kakkosella tellus vai mikäs se oli, eikä siihenkään ole tehty mitään 2 vuoteen. Samaan aikaa kun oli noita tv pelejä niin kyllä tehtiin esim Pathway to Glory. Siinäkin on varmaan syynsä mimmosia ne ohjelmat oli, mutta mä en niitä tässä lähde puimaan. Mikä oli se oli ja nyt katse eteenpäin ja musta me mennään kokoajan oikeeseen suuntaan.

Mutta hei heitä kivi vaan ni jos osut vaikka otsalohkoon niin eiköhän siitä henki lähde multa.

Jos kirjottaisit vielä vaikka omalla nimellä ja osoitteella niin tuun pimputtaa ovikelloa ja antamaan sen kiven käteen. Käykö näin.

Herätys…

Haha.. vittu että rupeaa puistattamaan aina ku näkee ton RedLynx-sanan jossain. Eiks noi tyypit väsää just niitä paskoja rantalenttis pelejä tonne telkkariin. Kuolema kivittämällä!

^ Just vartti sitten eDome-sakin kesken mietittiin että mikä se neban prätkäpeli oli :) Kickstart 2, jeah.
Muistan jotain samantyylistä pelanneeni myös Spectrumilla, sen kun vielä löytäisi niin siinä olisikin wiikon wanhan ainekset.

jok

Jep Jengi vertaan vaan Elastomaniaan. Ja onhan noita ollut nintendollakin ja ja kuusnepalla samanlaisia. Kikstart esim.

Onko Platinamitalit jo auki? ;P

”Joo itsekin huomannut, että Suomalaisilla forumeilla ja kommenttikentissä on todella karua dumausta ihan kaikesta. Kait täällä vaan on ihmisillä helvetin negatiivinen asenne kaikkeen. :/”

Jep. Ihmetyttää. Mikä ihme siinä on, että mielenkiintoisesta ja mukavastakin asiasta lähdetään väenväkisin kaivamaan mitä tahansa negatiivista pillitettävää.
Omituisimpia ovat ne, jotka itkevät siitä että suomalainen pelilehti kertoo suomalaisista peleistä. ”Mainostusta, varmaan saatte tästäkin uutisesta paljon kaljaa!”.
Joo-o. Siksihän niistä uutisoidaankin, not.

No, onneksi järkeviä puhuvat kommentoijat sentään tuovat valonpilkahduksia ja tarjoavat mielenkiintoisia näkökulmia asioihin, kaunis kiitos heille.

jok

@ 28

”Elastomaniakopioista yms.. Pelin eka versio testattiin jo vuonna 99. Meillä oli oma 2d fyssaengine johon mietittiin käyttöä ja hidastempoinen Trials tuntui siihen hyvältä. Niimpä se oli sitten DNA:llä niiden portaalissa vuonna 2000. Että kyllä se pohja aika vanha on ja siinä vaiheessa en itse tiennyt elastomaniasta mitään.”

Ei millään pahalla, mutta Elastomaniahan ei ollut ensimmäinen tätä ideaa käyttävä peli, vaan se oli (omasta mielestäni jopa paljon parempi) ACTION SUPERCROSS aka ACROSS samalta tekijältä, joka ilmestyi jo vuonna 1997. Eli faktat kuntoon. ;) Mutta eipä teidän tarvitse mun mielestä mitään puolustella näin laadukkaan tuotoksen jälkeen.

Eli vilpittömät onnittelut silti Trialsin menestyksestä! Oikeasti hiton hieno juttu, että Trials on otettu näin hyvin vastaan maailmalla. Eikä siinä, saakutin hyvä pelihän se on. Lippu korkealla jatkossakin, mä ainakin fanitan ihan täysillä! :)

@ 9

Joo itsekin huomannut, että Suomalaisilla forumeilla ja kommenttikentissä on todella karua dumausta ihan kaikesta. Kait täällä vaan on ihmisillä helvetin negatiivinen asenne kaikkeen. :/

Terveiset vaan saksasta. Tilattiin tänne pelimessuille erikseen Trials HD developer paidat. Kun niiden kanssa on tuolla kävelty niin jengi on kyllä ollut aika mehuissaan. Siis kävijät, toiset devaajat ja julkasijat. Pelin keskiarvo on metacriticissä 86, mutta joka arvostelussa suunnilleen hehkutellaan. (Ok ennenkuin suomipessimismi pääsee väliin niin, kyllä, siellä on YKSI 70 arvostelu)

Twitteriin voi itsekukin tehdä haun ja katsoa mitä muut kuin journalistit tykkää, jos epäilyttää, että käyttäjät eivät siitä pidä.

Elastomaniakopioista yms.. Pelin eka versio testattiin jo vuonna 99. Meillä oli oma 2d fyssaengine johon mietittiin käyttöä ja hidastempoinen Trials tuntui siihen hyvältä. Niimpä se oli sitten DNA:llä niiden portaalissa vuonna 2000. Että kyllä se pohja aika vanha on ja siinä vaiheessa en itse tiennyt elastomaniasta mitään.

Samasta ekasta versiota voi ottaa tyypit vieläkin miniclipissä.

Peliä suosittelen kokeilemaan ennenkuin sen lyttää. Se tuntuu olevan aika usein tapana, koska suomestahan nyt ei koskaan mitään hyvää tule.

A / RedLYnx

PC:llä oon joskus tota trialsia kokeillu. Elastomania on valovuosia edellä pelattavuudessa ratojen monipuolisuudessa/hauskuudessa. Sen kun saisi nykyaikaisilla grafiikoilla niin avot.

Näytä kaikki kommentit

suosittelen kaikkia testaamaan trialssin esi-isoisää elastomaniaa tai acrossia

Heh, juuri hakkasin sormet verille ;D

Olisinkohan Mediumin tokavikaa hinkkaamassa. Tuohon asti kaikki edelliset läpi Gullalla 0-resetillä (saako kultaa edes jos resetoi..?)

Pitää ehdottomasti käydä itsekin antamassa arvosana tuolle pelille. Ei ansaitse mitään muuta kuin kirkkaan 5/5, sen verran upea tuo kaikkineen on.

Todella mukava tuulahdus raikasta ilmaa näiden iänikuisten räiskimisampumis-joku-on-aina-parempi-ku-sinä-pelien massaan mitä tullut pelailtua. Vastassa on vain oma itse ja kaikesta voi syyttää vain omaa itseään =P Ja tämä vain 1200 pongolla!

Upea peli! 5/5

@22
Wat? Trials HD RPG? Mietis nyt mitä päästät suustasi.

@20
Tässä on tosiaan keskiverto pystyssäpysymisaika noin 8 sekuntia… kyllä saa aika helvetillisen monta kertaa vetää ratoja läpi, jos aina alusta aloittaa epäonnistuessa. Eri asia onkin jos noita checkpointteja käyttää hyödykseen, silloin peli helpottuu huomattavasti.

Traaileri vaikutti ainakin siltä, ettei ole kentät kuolevaisia varten. Yks tuhannesta pelirunista menee ehkä läpi noissa kentissä :(

jumansgeugula, riskillä sitten ihan tämän uutisen aiheuttaman päähänpiston johdosta pistin pelin hankintaan suorilta, ilman demon testaamista ja videon kattomista. Ja nyt tunteroisen verran räpelleltyä täytyy sanoa että ei mennyt pointsit hukkaan, aivan helewetin hyvä peli! Vaikka simppeli onkin, pelattavaa piisaa hintaan nähden hyvin. mukavaa vaihtelua.

tulis nyt kans ps3seen, tätä vanhempaa versiota tuli jauhettua aika rankasti pcllä :)

”Mene Jukka hyvä lapsi jo nukkumaan, eihän tämmösestä tule mitään että koko ajan samanlaista törttöilyä..”

Kyllähän minä, joka ilta. Ei tarvitse minun nukkumaanmenojeni takia omia yöuniaan menettää, joten ihan peace vaan.

Taitaapi olla vain lajityyppinsä paras peli suomalaisten silmin. :I Tahtoo seikkailupelejä…

Pelkäksi v*ttuiluksi menneet nämä kommentit täällä edomessa (kunhan xbox/ps3/pc sodilta keretään).

Mene Jukka hyvä lapsi jo nukkumaan, eihän tämmösestä tule mitään että koko ajan samanlaista törttöilyä.. Perkele hae vaikka sinne hymyn tai seiskan hommiin KIITOS

Pari kovaa arcadepeliä on tullut putkeen. Ensin Trials ja nyt Shadow Complex joka ennakkoon vaikutti jo mielenkiintoiselta, joka demon perusteella lunasti odotukset ja vaikuttaa aivan Über-hyvältä peliltä. Ens kuussa sitten Haloa, sitten Forzaa, sitten Splinter Celliä ja Modern Warfarea, ens vuodelle Fina Fantasyä, Fablea, Formulaa ja ties mitä kivaa. MGS Rising jo ens vuodelle olis myös kiva bonus. Ei lopu pelaaminen ainakaan kesken :P

@6 Viime viikolla. Muistaakseni Trials julkaistiin viime viikolla ja julkaisuviikko lienee usein kaikista myyvin viikko. Ei sinänsä, hieno saavutus, mutta kaikkein paras? Tuskin.

–> 1.

”Ei Trials HD ihan syyttä suotta ollut maailman ostetuin XBLA-peli.”

Mitäs se tämä sitten on?

@1,
Kiitos, sanamuotoa täsmennetty, samalla uutista hieman laajennettu.

jok

Yeah ja miksi otsikko on Xbox 360:n PARAS PELI? eikö tuo meinasi vaan live arcade pelejä :P Hirvittävää

Xbox 360:n rating-systeemi on lokalisoitu. Tämä tarkoittaa, että jokaisessa maassa on omat ratinginsa.
Ja kun Trials HD on kerran suomalainen, en yhtään ihmettelekään että suomalaiset ovat sen parhaaksi äänestäneet.

Muropaketin uusimmat