Trooppisen banaanivaltion dikt.. lempeät hallitsijat – arvostelussa Tropico 5

30.07.2014 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Tropico-pelisarja on siitä mainio, että sen myötä on paitsi kiva kokeilla omia poliittisia taitojaan lempeän hallitsemisen ja tiukan komentelun ääripäiden välillä, myös rakennella omaa paratiisivaltioaan. Niklas Isberg raportoi Karibialta:

Ilmassa tuoksuu tulinen ruoka, ympärillä on joukko iloisia ihmisiä ja läheisestä kuppilasta kantautuu rytmikästä musiikkia. Iloista ilmapiiriä varjostaa kuitenkin synkkä todellisuus, sillä kodittomien ja työttömien määrä kasvaa eikä kaduilla ole turvallista kävellä yksin. Presidentti koettaa parantaa asioita, mutta epäonnistuu yrityksessään tuhlatessaan rahaa turhuuksiin. Kapina alkaa ja vihainen kansa nousee barrikadeille.

Tropico 5 on simulaatiopeli, jossa pelaaja asetetaan trooppisen saaren presidentin saappaisiin tarkoituksena koettaa pitää järjestystä yllä erilaisin keinoin. Peli rakentuu luonnonkatastrofien, poliittisen juonittelun, tuotteiden viennin ja tuonnin sekä rauhan ylläpitämisen ympärille, mitkä tekevät tavanomaisen kuuloisesta rakentelupelistä mielenkiintoisen. Peli etenee aikakausittain aina noin nykyaikaan saakka, jolloin luonnollisesti teknologiakin kehittyy matkan varrella.

Lue koko arvostelu: Tropico 5 (Linux, Mac, PC, PS4, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Commander: Conquest of the Americas (PC) 

East India Company (PC) 

East India Company: Privateer (PC) 

Tropico 2: Pirate Cove (PC) 

Tropico 3 (PC, Xbox 360)