Tue indie-kehitystä ja sijoita Indieroyalen alpha-pakettiin

24.02.2012 10:00 | Miikka Lehtonen

Mitä Humble Indie Bundle edellä, sitä Indieroyale perässä? Jokunen kuukausi sitten Humble Bundle keräsi rahaa vokselipeli Voxatronin kehitystä varten. Nyt Indieroyale on samalla asialla, mutta vastaanottajia — ja täten myös tarjolla olevia pelejä — on kolme.

Peleistä ensimmäinen, Towns, tuo vahvasti mieleen kulttiklassikko Dwarf Fortressin, ainakin pinnallisesti. Ideana kun on rakentaa louhimalla ja nakittamalla kaupunki, josta sitten kasvaa mahtava tukikohta, josta voi jahdata alueella asustavia hirviöitä.

3079 taas väittää olevansa ”Minecraftin ja Falloutin” jälkeläinen. Minusta se näytti Minecraft-kopiolta, johon on pultattu tuliaseita, mutta ehkä lyhyt trailerivideo ei vain anna pelistä parasta mahdollista kuvaa.

Kolmikon viimeistelee Wyv and Keep, joka on veikeän näköinen ja retrohenkinen 2D-tasohyppely. Nätti grafiikka ja hauska tunnelma ovat videon katselun jälkeen lähimmät fiilikset, mutta ehkä pinnan alla piilee jotain syvällisempää.

Kokoelman hengen mukaisesti kaikki pelit ovat alpha-vaiheessa. Pelistä riippuen ne ovat 40%- 75% valmiita, joten viimeisteltyä pelikokemusta ei vielä kannata odottaa. Mutta kaikki kehitystiimit lupaavat, että pelien kehitysversiot ostaneet saavat kaikki myöhemmin ilmestyvät versiot, myös sen lopullisen, maksuaan vastaan. Eikä kukkaroaan tarvitse kauheasti keventää, sillä kirjoitushetkellä minimihinta on 3,79 euroa.

Lähde: Indieroyale

Lue myös

Guild Wars 2 innovoi: pelaa jonottaessasi!

Good Old Games tarjoilee AD&D klassikoita ja ilmaisia kylkiäisiä

Vahingossa julkaistu Mass Effect 3 -lisäosa paljasti yllättävän lisähahmon

Super Pokémon Rumble (3DS)