UUSIMMAT

Tuhansien dollarien Star Citizen -palautus onnistui oikeusministeriön avulla

17.07.2016 14:00 | Juho Anttila

Järjettömän määrän rahaa yhteisörahoituksen kautta kerännyt ja yhä virallista julkaisuaan odottava Star Citizen jakaa mielipiteitä. Cloud Imperiumin visioon luottavia riittää, mutta samanaikaisesti yhä useampi on pettynyt ja tahtoo rahansa takaisin. Aivan hiljattain firma muutti vielä rahoitusehtojaan niin, että palautuksen saaminen on muuttunut entistä vaikeammaksi.

Streetroller-nimimerkkiä käyttävä tukija sai kuitenkin äskettäin takaisin koko 2560 dollarin sijoituksensa. Ihan helpolla temppu ei onnistunut, sillä Cloud Imperium hylkäsi ensin vaatimuksen. Streetroller ei kuitenkaan masentunut tästä, vaan ryhtyi penäämään rahojaan kaikkia mahdollisia kanavia pitkin. Mukana listalla oli muun muassa Los Angelesin kuluttajasuojalautakunta sekä Kalifornian oikeisministeriö.

Cloud Imperium vastasi oikeusministeriön vaateeseen toteamalla, ettei rahojen palauttaminen ole reilua muita sijoittajia kohtaan ja että pelin alkuperäinen, marraskuulle 2014 osunut julkaisuaikataulu oli vain arvio. Vaikka Cloud Imperium torjuikin vaatimukset nimellisesti, päätti firma kuitenkin palauttaa rahat Streetrollerille vähin äänin.

Cloud Imperiumin mukaan tapauksessa ei ollut mitään erikoista. Kaikki palautuksen hoidetaan harkinnanvaraisesti eikä yhteydenotolla oikeusministeriöön ollut asiaan mitään vaikutusta. Firman vähättelevä asenne on toki ymmärrettävää, sillä rahoittajien joukkopako aiheuttaisi helposti todella suuria taloudellisia ongelmia, mutta samalla se, että palautusvaatimukseen lopulta suostuttiin viittaa siihen, ettei palautusten epäämiselle taida oikein riittää juridisia perusteita.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: cloudimperiumgames.com

Lisää aiheesta

Rahat takaisin Star Citizenistä? Onnea vain

Squadron 42 ei sisälly Star Citizeniin, ostettava erikseen

Star Citizen ylitti sadan miljoonan dollarin rajan

Muropaketin uusimmat