Uusimmat

Tulevan Tomb Raider -pelin nimi paljastui typerän virheen vuoksi

01.11.2016 10:30 Tuukka Hämäläinen

riseofthetombraider20yearcelebration_arv_01

Rise of the Tomb Raiderin seuraaja on jo kehityksessä, ja nyt pelin nimikin vaikuttaa paljastuneen. Nimen vuotamisen kerrotaan johtuvan Eidos Montrealin työntekijän virheestä.

Rise of the Tomb Raider -peli ilmestyi vasta vuoden alussa PC:lle ja aivan äskettäin PlayStation 4:lle, mutta seuraavaa Tomb Raider -peliä kehitetään jo täyttä häkää. Uuden pelin nimi vaikuttaisi ainakin tässä vaiheessa olevan Shadow of the Tomb Raider, kertoo Kotaku.

Nimen vuotaminen julkisuuteen näin varhaisessa vaiheessa vaikuttaa johtuvan hämmentävän typerästä virheestä. Reddit-käyttäjä Tripleh280 on julkaissut metrossa ottamansa kuvan, jossa kyseinen nimi näkyy Eidos Montreal -studion työntekijän läppärillä. Kaveri luki siis salattuja tiedostoja työmatkalla ja tuli sattumanvaraisen Reddit-käyttäjän kuvaamaksi.

Tripleh280 ei Kotakun mukaan saanut muuta irti tiedostosta, mutta avoinna ollut dokumentti näytti käsittelevän pelin grafiikoita. Pelisivusto vahvistaa, että hekin ovat kuulleet huhuja Shadow of the Tomb Raider -nimestä, ja tämä vuoto näyttäisi vahvistavan asian. Nimi voi toki vielä muuttua ennen varsinaista julkistusta.

Samalla Tripleh280:n tarina näyttää vahvistavan toisen Kotakun kuuleman huhun, eli sen, että seuraavaa Tomb Raider -peliä ei kehitäkään enää edellisistä peleistä vastannut Crystal Dynamics, vaan Eidos Montreal. Square Enixin omistama Eidos Montreal aloitti toimintansa vuonna 2011 julkaistulla Deus Ex: Human Revolutionilla, ja oli mukana kehittämässä myös vuoden 2013 Tomb Raiderin moninpeliä.

Tomb Raider
Kaikki jutut aiheesta

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat