Tunteella, ei pelkällä tekniikalla: Forza Motorsport 6 sai Juholta viis kautta viis ja peukunkin

08.09.2015 19:00 | Jukka O. Kauppinen

Juho Anttilalla on riittänyt kiirettä. Äijä päätyi viime viikolla sekä yllättävän Project Cars –testaussession ääreen ja sitten melkein heti perään JOK löi käteen Forza Motorsport 6:n. ”Mees ajeleen”.

Ja Juhohan ajeli.

Ajomallin osalta Forza-sarja on edustanut jo pitkään parasta, mitä konsoleilla on tarjolla. Totta on, että PC-puolella löytyy simulaatioita, jotka vievät realismin vielä pidemmälle eikä keskustelu siitä, onko Gran Turismo realistisempi vai ei varmasti lopu koskaan. Toki viimeksi mainittu vääntö taitaa olla parhaillaan tauolla Polyphony Digitalin istuessa itsepäisesti ensimmäisen uuden sukupolven Gran Turismon päällä.

Se, missä Forza vie ylivoimaisen voiton on tasapainottelu ajofysiikan ja kilvan ajamisen simuloimisen välillä. Tuloksena on ajomalli, joka toisintaa tosielämän fysiikkaa ajoittain huikean uskottavasti. Samanaikaisesti se ottaa huomioon peliohjainten ja digitaalisen esitysympäristön rajoitukset ja kompensoi niitä joustamalla siellä, missä on tarve. Tuloksena on äärimmäisen uskottava simulaatio kilvanajamisesta, vaikka tarkkaavainen löytääkin eroja ajokkien tosielämän ja simuloidun käyttäytymisen välillä.

Lue koko arvostelu: Forza Motorsport 6 (Xbox One)

forza_motorsport_6_arv_0uut2

Lisää aiheesta

Forza Horizon (Xbox 360)

Forza Horizon 2 (Xbox 360, Xbox One)

Forza Motorsport 4 (Xbox 360)

Forza Motorsport 5 (Xbox One)

Haastattelussa Forza Motorsport 4:n tekijät

Onko tässä maailman kallein parkkipaikka?

Muropaketin uusimmat