Tuomari löi kapuloita THQ:n pelastussuunnitelman rattaisiin

06.01.2013 10:00 | Juho Anttila

Kuilun partaalla tasapainottelevan THQ:n saagassa riittää käänteitä. Hetken aikaa näytti jo siltä, että tilanne lähtee selviämään, kun firma pääsi velkajärjestelyyn ja sijoitusyhtiö Clearlake Capital Group lupasi ostaa kaikki yrityksen toiminnot. Nyt nämä suunnitelma on kokenut kolauksen.

Alkuperäinen tarkoitus oli, että yrityksen toiminta jatkuisi ennallaan uuden omistajan hoteissa. THQ on kuitenkin velkaa monelle taholle ja eräille näistä nopea myyntisuunnitelma ei kelpaa. Useamman organisaation yhdessä tekemän valituksen mukaan THQ:n nopean myyntisuunnitelma tarkoitus on suojella yritystä, sen johtoa ja työntekijöitä sen sijaan, että prosessin avulla varmistettaisiin velkojien etu.

Tapausta käsittelevä tuomari Mary F. Walrath päätyi tilanteessa valituksen tehneiden velkojien kannalle. Walrathin mukaan ei ole mitään syytä, mikä pakottaisi kiirehtimään myyntisuunnitelman läpi alkuperäisessä kiireaikataulussa. Asiaa käsitellään seuraavan kerran huomenna maanantaina.

Tällä välin viisi yritystä analysoi THQ:n toimintoja ostoaikeissa. Mukana leikissä on muun muassa Warner Bros. Kaikki ostajat eivät välttämättä ole koko THQ:n perässä. Jos velkojien kannalta paras tarjous tulee sellaiselta taholta, joka tahtoo ostaa vain osan THQ:n toiminnoista, tarkoittaa tämä yrityksen pilkkomista. Tällöin tapahtuisi juuri se, mitä THQ:n johto tahtoi välttää nopealla myyntisuunnitelmalla.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

Ubisoft neuvottelee THQ:n studioiden ostamisesta

THQ-pomo vakuuttelee: vararikko ei ole loppu vaan uusi alku

THQ vararikkoon ja kaikki omaisuus myyntiin