UUSIMMAT

Tuplasti sotaisaa strategiaa: Time of Fury ja Panzer Corps 42-43 West

28.11.2012 21:15 | Jukka O. Kauppinen

JOK ja Leevi Rantala ovat taas komennelleet pikku solttuparkoja varhaisiin aamuherätyksiin. Mutta harva asia on niin kaunista, kuin edetä aamu-usvan hälvetessä kohti tykistökeskityksen riekaleiksi repimiä vihollisasemia. Valkeat liput vain liehuvat, kun rautasaappaat marssivat eteenpäin. Tätä ja paljon muutakin löytää sekä Time of Fury -strategiasta että Panzer Corpsin ’42-43 West -laajennuksesta.

Time of Fury (PC)

Diplomaattiset mahdollisuudet rajoittuvat luonnollisesti sotaisiin toimenpiteisiin. Muita maita voi patistaa liittymään omaan liittoumaan, tai vaihtoehtoisesti vastustajan leipiin pyrkivien maiden liittymistä voi hidastaa uhkailemalla. Diplomatia jää kokonaisuutena hieman valjuksi, sillä diplomatiapisteitä karttuu todella hitaasti ja toimintojen onnistumisprosentit liikkuvat normaalisti 30-40 prosentin tietämillä.

Neuvottelujen luonnollinen jatke, sotiminen, on simppeliä ja hauskaa. Monimutkaisia näppäinkomentoja ei tarvitse opetella, sillä kaikki onnistuu parilla hiiren napsautuksella. Yksinkertaisen käyttöliittymän ansiosta niksit oppii nopeasti. Kymmenen minuutin opettelun jälkeen siirtelin jo jalkaväkeä rautateitä pitkin parempiin asemiin, suoritin panssarijoukkojen yhteishyökkäyksiä piiritettyjä vihollisia vastaan ja pommitin lentokoneilla vihollismaiden tärkeimpiä tuotantokeskuksia. Yksinkertainen käyttöliittymä takaa sen, että myös strategiapelejä pelaamattomat pääsevät peliin nopeasti sisälle.

Lue koko arvosteluTime of Fury (PC)

Panzer Corps Grand Campaign 42-43 West DLC (PC)

Ranskan maisemista pelaaja ponnahtaa ihan toisaalle, nimittäin Syyriaan Syrakusaan, jossa brittiperkeleillä on pahat mielessä.  Syyrian yhteenotto on kiintoisa siinäkin mielessä, että täällä painivat paitsi sakut ja britit, myös näiden varustamat arabiliittolaiset. Etäistä peilausta nykypäivään on havaittavissa.

Sen jälkeen ollaankin liemessä. Vuonna 43 jenkit ovat mukana urakassa ja liittoutuneet nousevat maihin Sisiliaan. Sotilaallisesta voitosta on turha unelmoida, joten matka etenee vain takaperin, kampanjan polveutumisvaihtoehtojen tarjotessa taisteluja joko brittejä tai jenkkejä vastaan, kampanjan huipentuessa Napolin pohjoispuolelta Italian halki kulkevan Volturnon puolustuslinjan raskaisiin taisteluihin.

Tässä matkan varrella pieni ja kevyt taisteluyksikkö on tietenkin kasvanut monella uudella core-yksiköllä ja muistuttaa jo ihan vanhankin kaavan mukaista Panzer Corps –armeijaa.

Lue koko arvosteluPanzer Corps Grand Campaign 42-43 West DLC (PC)

Lisää aiheesta

Close Combat: Panthers in the Fog -ennakko (PC)

Natural Selection 2 (PC)

Panzer Corps: Afrika Korps (PC)

Panzer Corps: Wehrmacht (PC)

Towns (alfa) (Linux, Mac, PC)

XCOM: Enemy Unknown (PC, PS3, Xbox 360)