UUSIMMAT

Turhan niukka asuste mieshahmon päällä raivostutti pelaajat

07.01.2015 13:00 | Miikka Lehtonen

Kaikki vähänkään enempää pelanneet ovat varmasti törmänneet ketjupaitabikini-ilmiöön, eli siihen, että naishahmoilla on usein päällä panssaria, jonka pääasiallinen funktio on paljastaa pintaa, eikä suojata käyttäjäänsä. Mutta entä jos miehelle kävisi samalla tavalla?

Square Enixin tuleva Mevius: Final Fantasy yrittää vastata tähän kysymykseen, sillä sen päähahmo on puettu asusteeseen, joka olisi perinteisesti kuin kotonaan naishahmojen yllä. Panssarointia kyllä löytyy, mutta sen funktio tuntuu olevan enemmän paljastaa juttuja kuin suojata niitä.

Naurettavat ja epäkäytännölliset panssaroinnit eivät tietenkään ole mitään uutta Squaren peleissä, mutta Mevius: Final Fantasy on ensimmäinen, jossa mieshahmon asusteet ovat samanlaisia fetissivermeitä, joihin naishahmot usein puetaan. Reaktiot? Ne eivät yllätä, mutta kylläkin huvittavat. Tässä kollaasi NeoGAF-pelifoorumin käyttäjien kommentteja.

Hyvät miespelaajakollegani: huvittaako asuste? Ärsyttääkö? Hämmentääkö? Nyt tiedätte, miltä naispelaajista tuntuu vähän väliä ketjubikinien parissa.

Viestikaappaukset ovat peräisin asiaa käsittelevältä Bikini Armor Battle Damage -saitilta, josta voi halutessaan lukaista myös lisää asiaa koskevaa keskustelua.

 

Muista myös äänestää Domen vuoden pelit -äänestyksessä!
Keskustelu

@29

plus koko DC-comics ja Marvel; miehiä tiukoissa trikoissa. Puhumattakaan hiihdosta, painista tai muistakaan asiaan liittyvistä mielensä pahoittajien ajatuksiin vaikuttavista kulttuuri-ilmiöistä.

Mielenkiintoista seurata tätäkin kun itse näytän siviilissä joltain hahmolta Ron E. Howardin fantasiakirjoissa… :D

Tuo haarniska meneee siinä missä muutkin, mutta tuo pellinpala persposkien päällä (mikä näkyy alemmassa kuvassa oikealla) on vaan älyttömän typerä. Siis se näyttää typerälle, käytännöllisyys olis järjetön (hiemanko hiertäis) ja miksi persposkissa ylimääränen kilke?
Tilalla vois aiva hyvin olla vaatesuikale, tai vaikka olis perse paljaana kun seki olis parempi.

@naskali, ihan hyviä pointteja
@hotaru, tulisit aluksi itte pois sieltä.

Ja toimitukselle, kuka sanoo ettei näitä lähes alastomia mies hahmoja ole ollut ennemmin? Ette muista He-Maniä? spandex supersankareita? Conania? about joka ikistä sankaria elokuvissa? Commando, Rambo, Khal Drogo jne.
Ja kuinka lukemattomia kertoja on tullut vastaan rintapanssari mihin on hakattu vatsalihakset? monia. Aiva niinkuin niitä siihenkään tarvis.

Viikon mielensäpahoittajapalkinto jaetaan näköjään pelinörteille…

>uutisoimaan jostain jännemmästä pelimaailman aiheesta kuin vaatteiden vähyydestä>

Kommenttien määrästä päätellen vaatteiden vähyys, jos mikä, kiinnostaa!

Oma näkökulmani on, että mikäli peli/elokuva/mikälie ei yritä olla historiallinen niin tärkeintä on, että miesten ja naisten haarniskat näyttävät kuuluvan samaan maailmaan.

Elikkä, jos miehet kulkee ”Conan lannevaatteissa” tms. niin kyllähän se sopii, että naisilla on ”chainkinit.” Toisaalta taas, jokin MMORPG tyylinen juttu jossa miehet on haarniskoitu todella raskaasti, mutta naisilla bikinit vaan näyttää tyhmältä.

On se hienoa nähdä miten avomielisiä tämänkin paikan kommentoijat on. 8, 10, 18 (käynyt jo siellä kaapilla ja pelästyi?), 20,21 voisi tullu sieltä kaapista pois. Jos asia nostattaa noin isoja tunteita niin taustalla täytyy olla jotain syvempää syytä koska omasta seksuaalisuudestaan varma ihminen ei tuollaisia suustaan lauo. :D

Ilmankos iltapaskan + muiden palstoilla aina luetaan juttuja missä porukka kyselee että onko homo kun näkee märkiä unia miehistä.

Summa summarum, kyseessä on peli ja jos niinkin pieni asia kuin hahmon asuste estää pelaamasta sitä niin olisi kyllä aika katsoa peiliin. Minulle ainakin itse peli ja sen juoni on tärkeämpi kuin se mitä hahmolla on päällään.

PAH! Pitäisi olla vain turkis saappaat ja lannehame kuten Conanilla!
Sitä paitsi, jos miesten perseistä tykkää niin Metal Gear sarja on sitä varten. Hyvin…tiukkoja….asuja ja kuvakulmat siihen päälle. :D:D:D:D

Mutta niin, oikeasti, ei itseäni häiritse. Naurattaa lähinnä. Japanin mies ihanne kun tuntuu olevan androgyyni hahmo. Vaikka tuolta hahmolta lihaksia näyttää löytyvän, niin katsokaatten tuota jaetun kuvan vasenta puolta, peittäkää muu kroppa mutta kasvot jättäkäätten, hyvin naismaiset minusta.

Tarvitsen kahvia.

Ei huvita, ei ärsytä, ei edes hämmennä. Eli mitä ne naispelaajat tuntevat ketjubikinien parissa?

Itse olisin läntännyt hahmolle kyllä hieman enemmän pullotusta pöksyihin, kun kerran ruvetaan tuolle linjalle vetämään. Ei taida niiltä ketjubikinipimuiltakaan löytyä luomua c-kuppia, saati pienempää varustusta.

”Hyvät miespelaajakollegani: huvittaako asuste? Ärsyttääkö? Hämmentääkö? Nyt tiedätte, miltä naispelaajista tuntuu vähän väliä ketjubikinien parissa.”

Voi jumalauta tätä uutisoinnin tasoa taas. Femakkolässynläätä potenssiin 10.

Ensinnäkin, tuo asuste on naurettava, ei seksikäs tai ”miehen objektifiointia”. Voi se olla yritys siinäkin mielessä, mutta naurettava on ensimmäinen adjektiivi, joka kenellekään tuosta mieleen juolahtaa.

Toisekseen, väitteesi: ”Naurettavat ja epäkäytännölliset panssaroinnit eivät tietenkään ole mitään uutta Squaren peleissä, mutta Mevius: Final Fantasy on ensimmäinen, jossa mieshahmon asusteet ovat samanlaisia fetissivermeitä, joihin naishahmot usein puetaan.” on TÄYTTÄ POTASKAA ja tuulesta temmattu.

Aikamoista fetissiasustetta on löytynyt Finaleissa miesten päältä jo jostain Final seiskan Sephirothista asti. Naisten päällä Finaleissa taas ei ole mitään ketjubikineitä löytynyt ikinä ja ensimmäisen kerran jotain fetissivermettäkin löytyi varmaan jonkun X-2:n aikaan. Ennen tuota pahin ”seksiasuste” taisi olla Tifan sopisota seiskassa, ja tuollaista pukeutumistahan näkee joka päivä kesällä ihan stadissakin. Miehiähän Finaleissa on puettu kaikenlaisiin paljastaviin asusteisiin paljon enemmän, koska Finalien pelaajakunnasta löytyy aika paljon NAISIA! Kumma juttu, kun varmaan enimmäisosa pelaajista on kuitenkin miehiä, mutta pelattavat hahmot ovat usein kuin teinitytöille suunniteltuja idoleita.

Noita ketjubikineitä löytyy kyllä vähän sieltä sun täältä, ja kun miettii, eniten peleistä, joita NAISET pelaavat. Kumma juttu. Olisikohan sillä jotain tekemistä sen kanssa, että on biologinen fakta, että naiset haluavat näyttää seksikkäiltä ja tulla huomioiduiksi? Ja että tästä johtuen naiset itse pelaavat vähäpukeisilla hahmoilla. WoWissakin oli joskus perunakatovuosien aikaan pari tuhmaa haarniskamallia, ja siitä tuli jossain vaiheessa kauhea älämölö pienen ja äänekkään femakkoryhmän toimesta. Kun savu laskeutui, ei WoWissa enää pahemmin näitä ”ketjubikineitä” ole näkynyt, mutta ne vanhat pari mallia myyvät AH:ssa jopa kymmenien tuhansien hinnoilla. Kuka niitä käyttää? Lähinnä naiset. Harva mies on tarpeeksi turhamainen maksaakseen pelissä isoa kasaa valuuttaa ulkonäöllisistä seikoista.

Ja Domen toimitushan tietää tästä kaksinaismoralismista erityisen hyvin, kun he itse viljelevät sen siemeniä alituiseen. Klikkejä on kalasteltu milloin minkälaisella seksistisellä tavalla, kuten kirjoittamalla ”TISSIT!” otsikkoon tai käyttämällä vähäpukeisia naisia otsikkokuvassa. Viimeisimpänä taisi olla se joku blondi pimu uusimmasta Star Trek -elokuvasta, ja voi, sitä kuvaa Dome kyllä viljeli tiuhaan!

Jos nyt lopettaisitte sen femakkojen karvaisten perseiden nuolemisen ja palaisitte uutisoimaan jostain jännemmästä pelimaailman aiheesta kuin vaatteiden vähyydestä. Ja jos edes yrittäisitte pysyä puolueettomina näissä asioissa, ettette näyttäisi ihan naurettavilta.

Sanotaanko nyt niin, että en itse pukeutuisi tuollaisiin vaatteisiin, mutta jos nyt jostain syystä päähenkilö kokee, että ”tää on nyt mun juttu”, ni ei siinä sitten. Olikos se FF12 vai mikä, missä päähenkilöllä oli napapaita?

Se on kyllä jännä juttu kulttuurissamme, että jos mies pukeutuu naiseksi, niin se on huvittavaa/ärsyttävää, mutta kun nainen pukeutuu mieheksi niin se on iha jees.

Jos joku mies tästä tykkää niin meeppä muijas (jos ei ole,niin sitten äitis) vaatekaapille ota sieltä Stringit/tai tangalliset sukkahousut ja rintaliivit, pue ne yllesi ja katso peiliin..Onko hienot? Siinä vastaus topikib aiheeseen.

Miehen ei kuulu eikä tarvitse pukeutua naisten vaatteisiin,ellei ole joku transu tai mikä lie CrossDresseri eli sekapukeutuja.

”Nyt tiedätte, miltä naispelaajista tuntuu vähän väliä ketjubikinien parissa”
Ei ole mitenkään verrannollinen asia jos mies pukeutuu naisten vaatteisiin,useat naiset haluaa kuitenkin seksikkäitä vaatteita..vai onko kirjoittajan tuntemat naiset kaikki pukeutuneet miesten boxereihin?

Finalfantasy 10 ja X2 jälkeen en ole sarjaa pelannut joten ihan sama vaikla juoksis sukat jalassa.

Ei ole eka kerta kun näyttävyys väistää funktionaalisuuden tieltä pelimaailmassa :)

Vaikka pelkkä tarzan-riepu päälläkin kelpaa jos esim tarina menee tyyliin, että mies/nainen alkuasukaskylästä, mutta porno-armori särähtää aina, koska kyseessä pitäisi kuitenkin olla armori eikä mikään trendikäs design-kapistus.

Ennemmin vaikka yhtä paljastavat kasuaalit vaatteet, mutta miks pitää pukea armoriin joka ei suojaa :D

Raikasta ja tervetullutta vaihtelua tuo on ainaisiin jedikaapuihin kyllästyneille. Kieltämättä vähän pornahtava, mutta tod. näk. ei olla vain totuttu näkemään mieshahmoja ”tuolla lailla”. Tuollaiset homophobiset raivarikommentit saa jättää omaan arvoonsa.

Tuohan on oikeastaan aika hotti. Ihme kyllä millaisen haloon voi saada aikaiseksi yhden hahmon asusteen takia… Sukupuolesta välittämättä.

Ei häiritse lainkaan. Yhtä naurettava se on kuin naishahmojen bikiniasut. Tämmösiä fantasy-mätkintöjä en pelaa muutenkaan. Sitten kannattaa muistaa, että pelejä ei tehdä vain länsi-eurooppalaisille, makuja on muunlaisia muissa maissa. Tuo näyttää brasilialaiselta rantapojalta.

@10
En ole tilanteeseen perehtynyt tätä artikkelia enempää, mutta itse uskoisin että moni naispelaaja ajattelee tästä hahmosta samoin kuin moni miespelaaja niistä vastaavista naishahmoista. Oli design naurettava tai ei, niin se ainakin vastaa mielestäni hyvin samantyyppisiä naishahmoja.

Omasta mielestäni ihan yhtä typeriltä suurin osa fantasiapelien naishahmojen pukineista näyttää kuin tämäkin, ja vaikka itse heterona miehenä en tämännäköistä päähenkilöä mielelläni pelatessani katsoisikaan, niin ymmärrän kyllä erittäin hyvin naispelaajia joita ei vastaava naispäähenkilö miellytä.

Tässä(kin) tapauksessa kai paras vaihtoehto olisi antaa pelaajan itse pukea hahmonsa haluamallaan tavalla.

Ei muuta kun suoraan sanottuna, huonoin pelisarja ja hahmo ikinä. x3

Keskivertohetero on niin epävarma homoudestaan, että ahdistuu tällaisista. :D Koko asiasta keskusteleminen missään muodossa aiheuttaa aina välittömän torjuntareaktion heterokavereissa. :D

Näytä kaikki kommentit

Todellakaan kyse mistään kaksinaismoraalista. Toki yliampuvat bikinipanssarit on omasta mielestä asteen typeriä loogisuudeltaan että näöltään, mutta ne on sentään naisten asusteita ja miehet yleensä diggailee sen tyyppisistä. Tämä taas on jotain ihan käsittämätöntä enkä tiedä mitä sillä haetaan, kuvittelisin että edes naisten mielestä tuo ei näytä millään tavalla järkevältä, vielä vähemmän miespelaajien.

Itseäni ainakaan ei miehenä kiinnosta katsoa miespuolisen sankarin spandexperse heilumassa kuvaruudulla

Kukaan ei ole kommentoinut näyttääkö tämä hyvältä (seksikkäältä?) jonkun mielestä? Jos näyttää, niin OK, kohderyhmä on olemassa ja hyvä niin. Jos asuste on valittu vain sen takia kuten @1 sanoo, että ”on ihan vain oikein nähdä myös mieshahmoja tuollaisissa asuissa.”, tai itse artikkelin ”Hyvät miespelaajakollegani: huvittaako asuste? Ärsyttääkö? Hämmentääkö? Nyt tiedätte, miltä naispelaajista tuntuu vähän väliä ketjubikinien parissa.”, niin ollaan aika pahasti hakoteillä =D. Kommenttien perusteella näyttää siltä että tuo on naistenkin mielestä lähinnä naurettavan näköinen asuste.

PS. Ketjubikinit näyttää hyvältä.

Aika karsean näköinen mutta no problem koska en aio näitä pelejä pelatakaan

Naisten ”teräsbikinit” sopivat mielestäni ihan hyvin fantasiapeliin, jos maailma on muutenkin satumainen. Historiallista tai uskottavaa otetta tavoittelevassa pelissä sen sijaan kaipaa vakuuttavampaa vaatetusta. Simple as that.

Mitä tuohon Final Fantasy -heeboon tulee, onhan puku naurettava mutta se ei ole millään muotoa sama kuin halventava. Esimerkiksi Lost Odysseyn päähenkilö on niin ikään melko… animesti pukeutunut, mutta tarina ja tunnelma rokkaavat, ja sehän on lopulta pääasia.

Senkus pistävät. Mikään ei ole parempaa kuin peppukipeät fanipojat.

Ongelmahan ei ole siinä, että armori on paljastava tai ei realistinen, vaan se että se yksinkertaisesti näyttää helvetin typerältä omassa kontekstissaankin. Toki vastaavia settejä on ollut naisille kasoittain, ja typerältä ne näyttävät silti. Itsellä ei ole mitään bikinihaarniskoja vastaan kun kyse on ”fantasia”pelistä, mutta kyllä niissäkin on omat rajansa mikä näyttää hyvältä ja mikä ei.

Vai voisiko kuitenkin olla niin, että bikinit näyttävät absoluuttisesti paremmilta naisten päällä kuin miesten? Ja vastaavasti uimashortsit näyttävät paremmilta miesten päällä kuin naisten?

Onhan tuo aika naurettavan näköinen varsinkin tuossa takakuvassa, mutta Galtharia mukaillen ihan vaan hyvä juttu että välillä näinkin päin. :D

Päästiin sitten oikein kunnolla kaksinaismoralismin maailmaan tällä vedolla. ”Ei miestä oo tarkotettu tollasta käyttämään!!! Tommonen kuuluu naisen päälle!!!” Ei hyvää päivää…

Ihan yhtä naurettavalta nuo näyttää kummankin päällä ja omasta mielestä on ihan vain oikein nähdä myös mieshahmoja tuollaisissa asuissa.

Itse en ole ketjubikineistä valittanut naisten päällä (paitsi parissa pelissä jossa mentiin oikeasti jo häiritsevälle asteelle) enkä myöskään aio olla valittamassa niistä miesten päällä. Että ei muuta kuin antaa minun puolesta ainakin mennä vaan.

Muropaketin uusimmat