Turkulainen piraattipeli julkaistaan ylihuomenna

29.07.2014 11:00 | Miikka Lehtonen

Pixel Piracy, tuo Turun lahja piratismille, on kerännyt olemassaolonsa ajan huomiota ja tuottanut kehittäjilleen mukavasti massia. Ylihuomenna on aika purjehtia seuraavaan satamaan, sillä peli julkaistaan virallisesti.

Alkujaan todella pienellä miehityksellä kehitetty turkulainen Pixel Piracy nousi viime vuonna otsikoihin sen kehittäjien erikoisen tempauksen johdosta. Kehittäjät kun jakelivat itse wareversiota pelistään kaikille halukkaille siinä uskomuksessa, että näin saataisiin positiivista huomiota. Ja niin kävi: peli meni Steamin Greenlightista läpi jotta heilahti ja on jo Early Access -versiona myynyt yli 200 000 kappaletta. Se on nähty pariinkin kertaan myös Steamin myydyimpien pelien listoilla.

Suosio on tuottanut tulosta, sillä kahden kehittäjän epävirallinen yhteistyö on poikinut jo firman, joka työllistää viisi kehittäjää. Mutta miksi julkaista juuri nyt? Siksi, että Pixel Piracyn kehitys alkoi 1.8.2013 ja tiimi halusi todistaa, että alle vuodessa voi tehdä laadukkaan pelin. ”Heinäkuun 31 päivä symbolisoi sitä tosiasiaa, että ei tarvita naurettavia resursseja tai aikaa, jotta voi julkaista jotain arvokasta, vaan voi pitää lupaamansa, jos tekee tiivistä yhteistyötä yhteisönsä kanssa”, pelin tuottaja Alexander Poysky selitti.

Pixel Piracy on veikeä peli, joka yhdistelee avoimen maailman piraattirällästystä, roguelike-mekaniikkaa ja veikeää pikseligrafiikkaa hurmaavaksi paketiksi. Julkaisu ei tietenkään tarkoita sitä, että peli olisi nyt jäämässä oman onnensa nojaan, vaan kehitystyö jatkuu. Tulemme palaamaan asiaan arvostelun myötä.

Lisätietoja: Pixel Piracy Steamissa

Lisää aiheesta

Suomalaiskehittäjä jakaa sivuillaan pelinsä wareversiota