Tutkimus: pelaajista tytöt ovat nörteimpiä

30.12.2009 19:00 | Antti Mutta

Jos satunnaista vastaantulijaa pyytää kuvailemaan nörttiä, tuskinpa sukupuoleksi monikaan ehdottaa naista. Mutta kehitys kehittyy ja yhteiskunnan peruspilarit muuttavat muotoaan. Niin nörttienkin tapauksessa, ainakin jos tuoretta tutkimusta on uskominen.

Journal of Communication -lehdessä julkaistun artikkelin perusteella naispuoliset pelaajat ovat kaikkein omistautuneimpia harrastukselleen. Tutkimuksen pohjana käytettiin hieman vanhempaa massiiviroolipeliä, EverQuest II:ta. Pelin sadoista tuhansista pelaajista kaikkiaan 7000 vastasi kyselyyn, jossa selvitettiin muun muassa sukupuoli, peliaika ja yksityiskohtaisempia tietoja. Tulokset ovat varsin mielenkiintoisia.

Keskimääräinen everquestaajan ikä on niinkin korkea kuin 31 vuotta. Miehet pelaavat noin 25 tuntia viikossa, huippupelaajien tapauksessa 51 tuntia. Ja tässä yllätys astuu kuvaan. Naisilla samat luvut ovat korkeammat. Keskimääräinen peliaika on naisilla 29 tuntia, ja saman sukupuolen kovimmilla pelaajilla jopa 57 tuntia.

Suuresta ajankäytöstä huolimatta naispelaajat häpeävät enemmän harrastustaan. Vastaajista suurin osa väitti käyttävänsä vähemmän aikaa pelin parissa, kuin todellisuudessa.

Lue myös

Dragon Age: Origins saa DLC-jatkoa jo ensi viikolla

Huhupartio: Final Fantasy VII saa vihdoin uusintaversionsa?

Arvostelu: Runes of Magic (PC)

Taas murretaan Modern Warfare 2 -myyttejä