UUSIMMAT

Tutustu supersöpöön Ilomilo-pulmapeliin musiikin avulla

07.07.2010 21:00 Antti Mutta

Ruotsalaisen Southend Interactiven uskomattoman ihanalta näyttävä pulmapeli on mennyt monelta, englantilaista termiä tökerösti suomentaen, ”tutkan alta”. No, eipä hätää, julkaisupäivästä ei ole vielä tietoa, joten aikaa on ottaa ilomilot sydämeensä. Tai sitten kirota ällöttävän sokeriset pompulat käymättömille korpimaille. Riippumatta valinnasta, fiilistelyn taustalle voi nyt ladata ilomiloista musaa – ilmaiseksi.

Ennen latauslinkkiä lienee paikallaan kirjoittaa hieman pelistä itsestään. Ilomilo on Xbox 360:lle ainoastaan julkaistava Live Arcade –peli, jossa ratkotaan pulmia mukavia mötkylöitä ohjastamalla. Ilomilojen ulkonäköä voi itse arvioida alla olevan trailerin perusteella. Pehmoisilta roboteilta hieman näyttävät, omasta mielestäni.

Kuutioista rakennettujen kenttien ratkomisen tekee jännäksi mahdollisuus kulkea palikoita miltä puolelta tahansa. Ei ole siis lattiaa tai kattoa. M.C. Escher olisi saattanut nauttia moisesta kehitelmästä. Pelillinen idea on toki toteutettu useaan kertaan aikaisemminkin, mutta Ilomilon valtti onkin sen ulkoasu ja tunnelma. YouTubessa joku kutsui grafiikkaa LittleBigPlanetin kaltaiseksi, ja pahapa tuota on mennä kieltämään.

Palataksemme uutiseen: pelin tekijät pitävät blogia kehitystyöstä ja postailevat sitä sun tätä omaksi ja lukijoiden iloksi. Jälkimmäistä edustaa merkintä, jossa hehkutetaan pelin musiikkia, josta vastaa mies nimeltä Daniel Olsen. Mainostusta mukavampi juttu on kuitenkin mahdollisuus ladata viisi peliin sävellettyä kappaletta aivan ilmaiseksi. Ja onpa postauksessa hauska musiikkia esittelevä trailerikin.

Siitä vain sivulle, siis, ja mielipidettä tsibaleista muodostamaan. Saa kommentoida tänne, jos tuntuu siltä. Alla vielä tuorein traileri pelistä, jotta saa paremmin käsityksen mistä ilomiloilussa on ilmeisesti kyse.

Linkki: http://blog.ilomilo.com/2010/07/ilomilo-loves-music/

 

Lue myös

Cataclysm-matkapäiväkirja – osa 5: Hyjal ja yleistä säätöä

Monkey Island 2 Special Edition ilmestyy tänään

Sega harkitsee Saturn-pelien uudelleenjulkaisua