Uusimmat

Tutustuimme Gran Turismo 7:ään ennakkoon – Uutuuspeli lupaa viedä virtuaalisen ajamisen uudelle tasolle

03.02.2022 07:00 Ilari Hauhia

Maaliskuussa ilmestyvä Gran Turismo 7 tuo kehutun autopelisarjan vihdoin uudelle konsolisukupolvelle. Polyphony Digitalin mukaan luvassa on peli, joka vie virtuaalisen ajamisen uudelle tasolle.

Gran Turismo 7 sisältää paljon sisältöä autojen ja autopelien ystäville. Pelissä tulee olemaan yli 400 autoa noin 60 eri valmistajalta, ja autoja voi ostaa kolmesta pelin sisäisestä liikkeestä. Ajettavaa löytyy yli 90 radan verran ja radat sijoittuvat 34 eri lokaatioon ympäri maailmaa.

Pelattavaa sisältöä on siis luvassa paljon, eikä Gran Turismo 7:llä olekaan varsinaista lopetusta. Kisailua voi jatkaa käytännössä loputtomasti, joskin mukana on tällä kertaa myös erilaisia tehtäviä, joita halukkaat voivat suorittaa.

Gran Turismo 7 panostaa pelin taustalla kuuluvaan musiikkiin, sillä mukana on 300 musiikkikappaletta 75 eri artistilta. Lisäksi pelissä on ominaisuus, jolla onnistuneen ajelupätkän uusintavideosta voi tehdä automaattisesti taustalla soivaan kappaleeseen istuvan musiikkivideon.

Musiikkiin panostaa myös uusi ”Music Rally” -pelimuoto, jossa ajellaan kaikessa rauhassa ympäri ratoja taustalla kuuluvan musiikkikappaleen tahtiin. Huviajelun keskellä pelaajat voivat nautiskella vaikkapa pelin grafiikoista, joiden luvataan olevan erityisesti PlayStation 5:llä huippuluokkaa. Pelaajat voivat valita graafiseksi tasoksi joko 60 fps ruudunpäivitysnopeuteen tähtäävän suorituskykytilan tai graafiseen tarkkuuteen tähtäävän tilan. Grafiikkatilassa peli tukee säteenseurantaa esimerkiksi uusintojen kohdalla.

Gran Turismo 7

PlayStation 5 -pelaajat pääsevät nauttimaan tarkasta audiosta Music Rallyn ohella myös kilparadoilla.

Gran Turismo 7 tukee PlayStation 5:n 3D Audio -ominaisuutta, joka helpottaa äänien paikallistamista ajoradoilla. Äänisimulaation luvataan olevan niin tarkka, että esimerkiksi radan reunavalleista takaisin kimpoava ääni kuuluu tarkasti pelaajan korviin.

Gran Turismo 7 hyödyntää myös PlayStation 5:n muita erikoisominaisuuksia. DualSense-ohjaimen adaptiivisten liipaisimien avulla voi tuntea vaikkapa ABS-jarrujen tärinän. Sen lisäksi eri autojen ohjaustuntumassa luvataan olevan eroja, ja kaasu ja jarru tuntuvat eri automallien kohdilla erilaisilta.

Haptisen palautteen avulla pelaaja tuntee käsissään muun muassa auton moottorin tärinän.

Gran Turismo -sarjalle tyypilliseen tapaan pelaajat pääsevät tuunaamaan autojaan. Tällä kertaa tuunausruutu on entistäkin yksityiskohtaisempi ja kuin oma minipelinsä Gran Turismon sisälle niille pelaajille, jotka haluavat hienosäätää autojensa suorituskyvyn mahdollisimman korkeaksi. Säätöprosessi on interaktiivinen ja muutoksia voi testata nappia painamalla.

Kokonaisuudessaan pelaajat pääsevät ottamaan virtuaaliradat haltuunsa reilun kuukauden kuluttua. Gran Turismo 7 nimittäin ilmestyy maaliskuun neljäntenä päivänä PlayStation 4:lle ja PlayStation 5:lle.

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat