Uusimmat

TV-viihdettä jenkkiliven tilaajille, suurempi Xboxin kovalevy varmistunut?

07.11.2006 10:04 Miikka Lehtonen

Video ja Xbox yhteen sopii..Kun Microsoft julkaisi Battlestar Galactica -erikoisjakson Xbox Livessä, monet arvelivat sen olevan vertauskuvallinen ketsuppipullon korkki, joka toimiessaan toisi paljon lisäkatseltavaa verkon syövereihin. Oikeassa olivat, sillä nyt se on tapahtunut.

Microsoft on solminut yhteistyösopimuksia CBS:n, Paramountin ja MTV:n kaltaisten verkkojen kanssa. Diilin hedelminä Xbox Live saa vuoden loppuun mennessä yli tuhat tuntia TV-sarjoja ja elokuvia, joista yli 200 tuntia HDTV-tasoisena materiaalina. Ja nyt se pakollinen ikävä uutinen: vain Yhdysvalloissa.

Marraskuun 22. päivänä alkava putki tuo South Parkin, CSI:n, uudelleen masteroidun Star Trekin, Jackass-elokuvan ja Ultimate Fighterin kaltaisia ohjelmia Xbox Live -tilaajien ulottuville, mutta ei ilmaiseksi. Videomateriaali pitää nimittäin ostaa tai vuokrata, jonka jälkeen sitä voi katsella rahoitusmallista riippuen loputtomiin tai 24 tuntia.

Microsoftin mukaan kenenkään ei tarvitse ostaa sikaa säkissä, sillä ennen ostopäätöstä voi katsella trailereita ja jaksojen ennakkoväläyksiä. Homman toimivuus on vielä mysteeri ja riippuu pitkälti hintatasosta, materiaalin laadusta ja levityksen ripeydestä. Mikäli maaginen yhtälö saadaan kohdalleen, toivottavasti projekti leviää myös Eurooppaan.

Videomateriaalin levitys sopii myös hyvin yksiin viimeaikaisten huhujen kanssa, joiden mukaan Xbox olisi saamassa tuntuvasti aiempaa suuremman kiintolevyn. Sitkeät huhut tuntuvat varmistuneen, sillä Plaid Ninja -niminen heppu on onnistunut räpsäisemään allaolevan kuvan Microsoftin Xbox Live -esittelytilaisuudessa. Jäämme odottamaan Microsoftin kommentteja ja ihmettelemään, miten ihmeessä saamme kaikki pelitallennuksemme siirrettyä uudelle kovalevylle.

Hajoa gigojen alle

Kiinnostaako maksullinen TV-sisältö Xbox Liven kautta?

Katso tilanne vastaamatta