UUSIMMAT

Twitch kielsi homoseksipelikokoelman – tekijä pahastui

17.07.2016 16:00 | Juho Anttila

Robert Yang on jännä kaveri. Mies tekee pieniä, mutta äärimmäisen provosoivia pelejä, jotka tutkailevat seksuaalisuutta, erityisesti homoseksiä erilaisista enemmän tai vähemmän erikoisista näkökulmista. Ei liene suuri yllätys, että pelistriimauspalvelu Twitch ja Yang eivät ole parhaita kavereita keskenään.

Nyt Yangin uusin julkaisu, kolmen seksipelin kokoelma Radiator 2, on kielletty Twitch-palvelussa. Pelien nimet Hurt Me Plenty, Succulent ja Stick Shift kertovat todennäköisesti riittävästi pelien sisällöstä, tarkempaa kosketusta aiheeseen tahtovat voivat kokeilla mainittuja taideteoksia itse. Uusimman kiellon jälkeen Robert Yangin teokset muodostavat yksinään noin 10 prosenttia Twitchissä kielletyistä peleistä.

Robert Yang on joka tapauksessa pahastunut Twitchin toiminnasta. Erityisesti miestä harmittaa se, että Radiator 2 -kokoelman kaikki pelit ovat jo vanhoja teoksia, joita on esitelty mediassa ja striimattu Twitchissäkin vaikka kuinka pitkään. Yang kertoo kuvitelleensa löytäneensä Twitchillekin kelpaavan turvallisen seksuaalisuuden rajat, mutta näin ei kuitenkaan käynyt.

Yangin mukaan suurin ongelma on se, ettei Twitch kommunikoi linjauksistaan riittävästi. Mikä on liian seksuaalista, mikä suoranaisesti liian homoa? Tämä jää pelintekijöiden arvattavaksi. Yang itse ei esimerkiksi ymmärrä, minkä vuoksi aiemmin palvelussa sallittujen pelien remasteroidut versiot on nyt yllättäen todettu palveluun sopimattomiksi. Yang kokee kokemansa kohtelun nöyryyttävänä ja epäinhimillisenä.

Lähde: Gamesindustry

Lisätietoja: radiatoryang.itch.io/radiator2

Lisää aiheesta

K18: härskipelitehtailijalta ilmaisia seksipelejä

K18: Härskipelitehtailijan pippeleissä riittää katsottavaa

K18: piiskaa tyyppi tainnoksiin BDSM-pelissä

Muropaketin uusimmat