Twitterin korjaamiseksi palkattu PS3-hakkeri otti lopputilin: ”Luin koodia ja totesin, että ei näin”

27.12.2022 22:10 Muropaketin toimitus

PlayStation 3:n hakkeroinnista tunnettu George Hotz keskittyy jatkossa oman yhtiönsä toimintaan.

Twitter on ollut melkoisessa kurimuksessa siitä saakka, kun Elon Musk osti sen viime lokakuussa. Musk muun muassa irtisanoi massoittain Twitterin työvoimaa, jota tarvittiin yhtiön pyörittämiseksi. Sittemmin hän palkkasi PlayStation 3 -hakkeri George Hotzin korjaamaan Twitterin ongelmia, ja aikaa hänellä oli siihen 12 viikon ajan. Hotz jaksoi olla Muskin alaisuudessa vain yhden kuukauden, ennen kuin hän otti lopputilin. Asiasta kirjoitti Kotaku.

“Irtisanouduin tänään. Arvostan minulle annettua mahdollisuutta, mutta en usko, että toimillani olisi mitään merkitystä. Lisäksi oli ikävä nähdä, kuinka GitHub-sivustoni kärsi. Takaisin koodaamaan!”, Hotz twiittasi.

Tilaa Muropaketin uutiskirje ja osallistut Honor 70 5G:n arvontaan (arvo 599 €)

“Luulen, että monet ovat epävarmoja ja tietävät, että Twitteriin tarvitaan vain 50 hengen henkilökunta. Se ei tapahdu yhdessä yössä, vaan muutamassa vuodessa. En väittänyt, että korjaan Twitterin koodia 12 viikossa, sanoin että yritän. Luin koodia ja totesin, että ei näin”, Hotz kertoi.

Hotz sanoi lisäksi, että hän ei kokenut voivansa tehdä Twitterissä mitään merkittävää. Sen tiellä olivat esimerkiksi toimistopolitiikka ja arveluttava sitoutuminen sananvapauteen. Hotz kiitti saamastaan mahdollisuudesta, ja kehui Muskin tehneen uskomattoman hienoa työtä Twitterissä. Hotz palaa Comma AI -yhtiöönsä, joka kehittää autoiluun liittyvää tekoälyä.

LUE MYÖS: ”Demokratia” kääntyi liikemiestä vastaan – Enemmistö haluaa Elon Muskin pois Twitterin johdosta, Musk lupasi noudattaa äänestyksen tulosta