Uusimmat

Typerää teiniä syytetään 23 (!) häirikkösoitosta viranomaisille ja naispelaajien kiusaamisesta

22.05.2015 15:00 Jukka O. Kauppinen

Onko termi ”swattaus” jo tuttu? Ei? No, lyhykäisesti se tarkoittaa sitä, että idiootti soittaa hätänumeroon ja hälyttää poliisit, ehkä jopa erikoisryhmän, esimerkiksi toisten nettipelaajien, striimaajien tai muiden sopivien kohteiden kimppuun.

Ja sitten naurattaa, kun parhaimmillaan näkee suorassa lähetyksessä miten SWAT-erikoisjoukot rynnistävät nettikameran ääressä pelaavan kaverin kimppuun. SWAT, Yhdysvaltain poliisin erikoisosasto, josta siis termi swattaus.

Kannattaisi kuitenkin muistaa, että pilasoitot hätänumeroon ovat rikos. Ja sitäkin pahempia, kun typerän pilan / häiriköimisen varjolla saadaan liikkeelle ryhmäkaupalla viranomaisia ja aiheutetaan vaaratilanteita sivullisille. Ei näet ole mitenkään kiva tilanne, jos aseistetut viranomaiset piirittävät talon, jossa on väitetysti tehty joukkomurha.

Kaikeksi onneksi internet on kaikkea muuta kuin anonyymi paikka. Vaikka idiootit miten yrittävät spooffata Skype-puheluitaan anonyymipalvelimien läpi tai käyttää prepaid-simmejä, niin kyllä syyllinen aina selviää kun oikeasti halutaan.

Ja sen huomasi myös kanadalainen 17-vuotias ääliö, joka tuomittiin 23 häirikkösoitosta.

Teini oli swatannut ja usuttanut viranomaisia toisten League of Legends –pelaajien kimppuun.

Kaiken huipuksi 17-vuotiaan pojan kohteiksi valikoituivat erityisesti naispuoliset pelaajat, jotka eivät vastanneet pojan kaverikutsuihin League of Legends –pelissä tai Twitter-palvelussa.

Syyttäjän mukaan kohteet olivat erityisesti ”nuoria, naispuolisia pelaajia.”

Teini kiusasi myös uhriensa perheitä ja onnistui pelottelemaan yhden naisopiskelijan pois yliopistostaan. Hän teki myös pommiuhkauksia poliisiasemia ja jopa Disneylandia vastaan.

Häirikkö myönsi syyllisyytensä 23 syytöskohtaan, jonka jälkeen hänet palautettiin vankilaan odottamaan 29.6. langetettavaa tuomiotaan.

Lähde: Teen pleads guilty to 23 charges of swatting, harassing online game rivals

Lisää aiheesta

13-vuotias nettihäirikkö tunnusti – ”Minecraft-kilpailijan” kimppuun usutettiin erikoisjoukot 

Blizzard etsii keinoja ilkeitä ja häiritseviä pelaajia vastaan 

Sekopäät ahdistelivat Mortal Kombat –kehittäjän Twitteristä 

Taas vaihteeksi: häirikkö pelleili kutsumalla poliisit pelistriimaajan kotiin