Tytöt tykkäävät PC-pelaamisesta

09.04.2009 16:53 | Miikka Lehtonen

Stereotyyppien mukaan pelaajat, varsinkin PC-pelaajat, ovat ylipainoisia, karvaisia ja sosiaalisesti rajoittuneita miehiä. Kuten niin usein ennenkin, stereotyypit olivat jälleen väärässä. Amerikkalainen Nielsen-tutkimuskeskus on nimittäin huomannut, että naiset ovat suurin pelaajaryhmä. Karvaisuutta ei kommentoitu.

Muun muassa amerikkalaisten TV-tottumuksia tarkkaileva Nielsen-yhtiö teetti viime vuonna miltei 200 000 PC-käyttäjää käsittävän tutkimuksen, jossa näiden koneille asennettiin seurantasoftaa. Softa piti kirjaa siitä, kuka laitetta käytti, paljonko ja mihin.

Tulos oli yllättävä, sillä suurimman käyttäjäryhmän muodostavat naiset. 25-54-vuotiaat naiset edustivat 29% käyttäjistä, kun taas saman ikäryhmän miehet pääsivät vain 20% markkinaosuuteen. Tutkimus ei eritellyt tarkemmin näiden ryhmien pelaamia pelejä, mutta voisi kuvitella että ns. casual-pelien ohella vaikkapa World of Warcraft on kova sana naisten keskuudessa. Uskaltautuuko joku lukija tunnustamaan naiseutensa ja erittelemään pelejään?

Pisimpään pelaavat kuitenkin yli 55-vuotiaat naiset, jotka pieksivät vertailussa keskimäärin kaikki muut ikäryhmät. Mikä sitten oli tämä vanhempia naisia viehättänyt killer app, joka vei heidän aikansa? Tutkimusten mukaan yleismmin Solitaire.

Tutkimuksesta kirjoittanut Edge-lehden nettisaitti korostaa, että kyseessä oli puhtaasti amerikkalainen tutkimus, joten sen perusteella ei välttämättä kannata tehdä yleistyksiä.

Lisää aiheesta

Uusi tutkimus: pelit aiheuttavat väkivaltaa vai eivätkö sittenkään?

CliffyB: tytöt tykkäävät Gears of Warista

Lue myös

Arvostelu: Elven Legacy (PC)

Nintendo lähtee herättelemään Japanin pelimarkkinoita

Will Wright karkasi EA:lta tekemään tyhmiä, hauskoja pelejä