Uusimmat

Tyttövankila-piiskauspeliä sensuroitiin, julkaisija kertoo miksi

03.06.2016 10:00 Jukka O. Kauppinen

Japanilainen Nippon Ichi julkaisi kuutisen vuotta sitten oudon pelin. Siinä piiskattiin ja hierottiin vankilaan heitettyjä tyttöjä takaisin kaidalle tielle. Näemmä se oli sen verran mukavaa, että peli saa nyt jatkoa.

Criminal Girls 2: Party Favors on aiempaa näyttävämpi ja eläväisempi, mikä tekee piiskaamisesta entistä.. Eläväisempää, luulen. Naisvankilaan viskatut muotovaliot tyttöset näet tarvitsevat kaikenlaista huolenpitoa, että heistä tulee taas yhteiskunnan kelvollisia jäseniä.

Sinänsähän piiskaaminen, kylvettäminen ja muu huolenpito ei ole pelin varsinainen ydinasia, sillä varsinaisti tavoite on lähettää luolastoon taistelemaan hirviöitä vastaan. Reilu meininki. Ja mitä paremmin kahleneidot on hierottu, sen paremmin he taistelevat.

Criminal Girls 2

Criminal Girls 2

Käytännössä peli on tietenkin japanilaista videopelierotiikkaa, jossa ei vilautella ihan kaikkea mutta annetaan ymmärtää. Japani on kuitenkin siitä outo maa, että sikäläiset eroottiset standardit voivat olla hyvinkin erilaiset länkkärien mieltymyksiin tai ymmärrykseen verrattuna. Niinpä Criminal Girls 2 liittyy siihen entuudestaankin laajaan joukkoon japanipelejä, joita muokataan, työstetään ja suoraan sanoen sensuroidaan länsimarkkinoita varten.

Sensuuri ei ole kuitenkaan ilkeämielistä tai pahantahtoista. Yksi syy on ihan yksinkertaisesti se, että konsolipeli on kierrätettävä tarkastamon kautta, jossa sille annetaan ikäraja. Ja japanilainen erotiikka ei mene lautakunnalta läpi ihan noin vain.

Criminal Girls 2

Muutoksia on siis tehty, mutta mahdollisimman varoen. Japanilaisversioissa tyttöjä rangaistaan, länkkäriversiossa motivoidaan ja palkitaan. Japaniversiossa tytöt saattavat olla sidottuja, ehkä vastentahtoisen oloisesti. Länsiversiossa grafiikoita on viilattu niin, että ne eivät anna kuvaa pakottamisesta. Ja muuta sellaista pientä.

Pelilliseen sisältöön ei ole siis puututtu, vaan enemmänkin annettuun vaikutelmaan.

Julkaisijan markkinointipäällikkö Jordan Vincent perustelee länkkäriversioon tehtyjä muutoksia blogipostauksessa, joka löytyy alempaa

Criminal Girls 2: Party Favors julkaistaan Euroopassa PS Vita -konsolille 23.9.

Lisätietoja: Four Changes to Criminal Girls 2: Party Favors

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat