Uusimmat

Ubisoft laittaa vihatun kopiosuojauksensa jäähypenkille

23.02.2011 11:09 Jukka O. Kauppinen

Ubisoftin parin vuoden ajan käyttämä online-kopiosuojaus on aiheuttanut joillekin pelaajille käytännön ongelmiakin, ja nostattanut monissa pyhää vihaa ihan vain periaatteen vuoksi. Yhtiö käyttämä DRM-järjestelmä kun vaati jatkuvaa internet-yhteyttä, pelin pingatessa jatkuvasti Ubisoftin kopiosuojauspalvelimia. Ubi on kuitenkin nyt taipumassa asiakkaidensa vaatimuksiin ja palauttamassa kopiosuojauksensa niin sanotusti normaalitasolle.

DRM oli kokonaisuutena kiintoisa ratkaisu. Ainakin periaatteessa suojauksessa oli julkaisijan kannalta järkeä, sillä jatkuva nettiyhteys oli vain osa järjestelmää. Kiintoisampia detaljeja olivat kopiosuojauksen kutominen pelin ytimeen jo ohjelmointivaiheessa sekä tärkeiden pelisisältöjen kopioiminen Ubisoftin palvelimelta pelaajan koneelle pelaamisen edetessä.

Käytännössä nämä suojaukset eivät paljoa auttaneet, vaikka kräkkerien täytyikin kikkailla enemmän luodakseen toimivan piraattiversion. Siinä sivussa maksavat asiakkaat olivat käärmeissään.

Maaliskuun puolivälissä julkaistavassa Assassin’s Creed: Brotherhood -pelissä suojaukset on kuitenkin palautettu normaalitasolle. Peli autentikoidaan netissä kerran asennuksen yhteydessä ja siinä se.

Vielä tammikuussa Ubisoft oli vakaasti sitä mieltä, ettei tiukkaa DRM:ää olla hylkäämässä.

Ubisoftille täytyy antaa pienet kiitokset myös siitä, että yhtiö on jälkikäteen poistanut jatkuvan nettiyhteys-vaatimuksen myös Assassin’s Creed 2:lta ja Splinter Cell Convictionilta.

Lähde: Ubi drops always-on DRM on AC: Brotherhood PC

Lisää aiheesta

Assassin’s Creed Brotherhood (PC, PS3, Xbox 360)

Ubisoft: DRM ei katoa mihinkään

Piraatit kiittivät Ubisoftia uudesta kopiosuojauksesta

Ubisoft lupaa: kopiosuojauksestamme tulee parempi