Ubisoft nöyrtyi – From Dustin PC-version DRM poistuu

23.08.2011 10:00 | Tero Lehtiniemi

Ubisoft-pelitalo on viime aikoina saanut rutkasti ansaitsemaansa negatiivistä julkisuutta, kun se päätti lisätä mainion jumalpeli From Dustin PC-versioon nettitarkistuksen aina pelin käynnistyksen yhteydessä tekevän DRM-suojauksen. Joskus isotkin näemmä suostuvat myöntämään virheensä, ja nettiyhteisön painostuksen vuoksi Ubisoft onkin päättänyt poistaa nettitarkistuksen pelistä – tosin ei ihan heti.

Pelin virallisella keskustelupalstalla Ubisoftin edustaja lupaa,. että DRM-tarkistuksen poistava päivitys julkaistaan kahden viikon päästä. Yksinkertaisen asian poistamiseen tarvittavan päivityksen epäilyttävän pitkää kehitysaikaa edustaja puolustelee sillä, että näin pelin nettipalvelimelle tallennetut pelitallenteet ja olemassaolevien pelaajien edistyminen eivät vaarannu. Selvä homma.

Vaikka hieman ripeämpi toiminta tietysti olisi toivottavaa, kopiointisuojauspelleilyistään surullisen kuuluisan Ubisoftin nöyrtyminen asiassa on joka tapauksessa hieno ja kaunis asia. From Dust on sitäpaitsi erinomainen peli, ja mikäli uskomme herra Lehtosta, nimenomaan huusi PC-versiota. Ja miksemme uskoisi.

Lähde: Ubisoft

Lisää aiheesta

From Dust (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

The Dark Room – kaikkien aikojen hölmöin Amnesia-modi?

Merchants & Marauders (Lautapeli)

Notch: ”Jos piratisoit Ubisoftin pelin, se toimii vaikka ilman nettiyhteyttä”

Ubisoft iski taas: From Dust sisältää sittenkin haistattelu-DRM:n