Ubisoft odottaa Assassin’s Creed IV:n myyvän edeltäjäänsä heikommin

16.05.2013 14:00 | Miikka Lehtonen

Jos joku on ollut unessa viimeiset kuukaudet, Ubisoftilta tulee tänä syksynä lisää Assassin’s Creediä. Merirosvoteemalla! Laivataisteluilla! Itse olen ainakin ns. vähintään puolimastossa uutisten johdosta, mutta Ubisoftilla ei niinkään. He kun odottavat myyntien jäävän edelliskertaa heikommiksi.

Ubi-kiho Yves Guillemot puheli eilen Ubisoftin osakkeenomistajille ja siinä sivussa toki mainitsi myös Assassin’s Creed IV: Black Flagin. Firma uskoo, että peli tulee vetoamaan laajempaan käyttäjäkuntaan kuin Amerikan sisällissotaan keskittynyt Assassin’s Creed III. Mutta tästä huolimatta firma ei usko, että myynnit ovat ainakaan nousemassa.

”Odotamme pienempiä myyntejä kuin viime vuonna”, Guillemot totesi. Pessimismiä? Tappiomielialaa? Vai sittenkin vain fiksua taloudellista suunnittelua? ”Halusimme olla arvioissamme varovaisia, jotta vahvat myynnit ovat toteutuessaan bonusta.”

Kyse lienee kaikkien yhdistelmästä. Vaikka peliala ei olekaan suuntaamassa mihinkään uuteen romahdukseen, monet firmat ovat veikkailleet, että tämän syksyn hittipelit myyvät heikommin kuin viime syksyn vastaavat. Uusi sukupolvi jakanee vähän markkinoita ja ihmiset voivat hiljalleen olla kyllästyneitä siihen 584. Call of Dutyyn. Mutta täytyy nostaa hattua siitä, että Ubisoft on realistinen odotustensa suhteen, koska kaikki eivät ole.

Muistellaan vaikka Square Enixin varoittavaa esimerkkiä. Tomb Raider myi ilman digimyyntien huomiointia — eli käytännössä PC-version kokonaan unohtaen — yli kolme miljoonaa kappaletta muutamassa kuukaudessa. Tämä oli japanilaisfirman edustajien mielestä valtava floppi, koska tunarit olivat perseilleet firmansa sellaiseen kuntoon, että vain ihme olisi riittänyt hilaamaan taloutta katsomiskelpoisille luvuille. Ja sitten suljetaan, leikataan ja itketään. Peukkua siis Ubisoftille.

Lähde: Gamespot

Lisää aiheesta

Assassin’s Creed IV: Black Flag vahvistui

Huhupartio: Assassin’s Creed IV on täynnä piraatteja! 

Square Enix ja naurettavat tavoitteet: 3,4 miljoonaa Tomb Raideria ei riittänyt

Square Enixin tulos romahti – syyttää länsimarkkinoita

Keskustelu

@9

Itse merirosvopelien ystävänä olen huomannut saman että niitä on aivan liian vähän. Voisivat AC:n pelimoottorilla ja mekaniikalla väsätä kunnon piraattipelin mutta vaikea uskoa että ACsta tulisi sellainen kun juoni on noissa se pääasia ja jatkaa varmastikin edellisistä osista. Tosin voisi senkin pelisarjan johonkin päättää ja aloittaa uuden.

@6 @7
Juu eipä siinä mitään jos joku niistä scifi-osuuksista tykkää. Ass Creed kuitenkin viljelee historiallisia viittauksia tämän tästä, ja pelaaja viettää suurimman osan peliajasta historiallisesti kohtuu tarkoissa ympäristöissä, on todella illuusion särkevää kun yhtäkkiä joku scifiolento mumisee naaman edessä, tai pelaaja pitelee jotain ”eedenin omenaa” käsissään.

Jos tykkäät näistä scifi kohdista niin aina parempi sinulle, mutta itse en pidä niistä. Ja ainoa syy miksi Ass Creed 4 voi tulla hankintaan on tuon merirosvoteeman takia. Muu pelissä ei kiinnosta. Onko se hyvä syy ostaa AC4? En tiedä, saa nähdä kuinka suuri paino pelissä on piraattiteeman liittyen. Jos se on sivuosassa AC4 jää todennäköisesti hyllyyn. Voi kuulostaa typerältä, mutta hyviä piraattipelejä on niin vähän, että kaikesta pitää repiä vähäinenkin ilo irti :)

Ihme että kukaan ostaa Assassin Creedejä jos ei juoni kiinnosta. Juonihan niissä on se idea ja peli on vain se tarinan kuljettamisväline.

Tosin vielä ihmeellisempää on se että joku ostaa näitä ilman että on pelannut kaikkia edellisosia läpi. Näissä kun jää yksi peli välistä ei ole mitään toivoa saada pelistä mitään selkoa.

Ihmettelmpä tuota ”scifipaska” juttuja. Itse pidin Brotherhoodissa tosi paljon Demondilla pelaamisesta ja tarinasta paljon enemmän kuin Ezion, josta en ymmärtänyt mitään enkä jaksanut edes seurata.

@4
Juu sama juttu. Kyllä tuo AC4 tulee hommattua vain ja ainoastaan tuon merirosvoteemansa takia. AC:n juoni ei kiinnosta pätkääkään ja pelisarja olisi mielenkiintoisempi ilman tuota turhaa scifipaskaa mikä sen ympärille on tungettu. Yleensä pidän scifipeleistä, mutta Ass Creediin se ei mielestäni sovi.

Toivoa sopii että se Templar ja Ass asetelma jää vähemmälle ja pelissä olisi enemmän kiinnostavaa tekemistä. Piraattitekemistä ARR!

Itselläkin on merirosvolippu jo salossa, sen sijaan AC3:n teema oli kerrassaan puuduttavan tylsä, ja niin kyllä itse pelikin hahmoja myöten.

Itse taas pidin meritaisteluista ja toivon niiden liisäntyvän sekä parantuvan ominaisuuksiltaan.

Itse hankin merirosvo teeman takia. Olen jo pidemmän aikaa odottanut hyvää piraatti peliä, jossa tehdään muutakin kuin ajellaan laivalla tai perustetaan kyliä 2D näkymässä.
Itse asiassa olen odotellut SLY kolmosesta asti. Pelin pelanneet tietävät mistä puhun. =)

Kaippa tuo ostettua tulee ihan vain koska Assassin’s Creed. Itse meritaistelu ei kiinnosta pätkääkään. AC3:ssa se oli vaan ärsyttävä pakkomälvi.

Muropaketin uusimmat