Ubisoft odottaa Assassin’s Creed IV:n myyvän edeltäjäänsä heikommin

16.05.2013 14:00 | Miikka Lehtonen

Jos joku on ollut unessa viimeiset kuukaudet, Ubisoftilta tulee tänä syksynä lisää Assassin’s Creediä. Merirosvoteemalla! Laivataisteluilla! Itse olen ainakin ns. vähintään puolimastossa uutisten johdosta, mutta Ubisoftilla ei niinkään. He kun odottavat myyntien jäävän edelliskertaa heikommiksi.

Ubi-kiho Yves Guillemot puheli eilen Ubisoftin osakkeenomistajille ja siinä sivussa toki mainitsi myös Assassin’s Creed IV: Black Flagin. Firma uskoo, että peli tulee vetoamaan laajempaan käyttäjäkuntaan kuin Amerikan sisällissotaan keskittynyt Assassin’s Creed III. Mutta tästä huolimatta firma ei usko, että myynnit ovat ainakaan nousemassa.

”Odotamme pienempiä myyntejä kuin viime vuonna”, Guillemot totesi. Pessimismiä? Tappiomielialaa? Vai sittenkin vain fiksua taloudellista suunnittelua? ”Halusimme olla arvioissamme varovaisia, jotta vahvat myynnit ovat toteutuessaan bonusta.”

Kyse lienee kaikkien yhdistelmästä. Vaikka peliala ei olekaan suuntaamassa mihinkään uuteen romahdukseen, monet firmat ovat veikkailleet, että tämän syksyn hittipelit myyvät heikommin kuin viime syksyn vastaavat. Uusi sukupolvi jakanee vähän markkinoita ja ihmiset voivat hiljalleen olla kyllästyneitä siihen 584. Call of Dutyyn. Mutta täytyy nostaa hattua siitä, että Ubisoft on realistinen odotustensa suhteen, koska kaikki eivät ole.

Muistellaan vaikka Square Enixin varoittavaa esimerkkiä. Tomb Raider myi ilman digimyyntien huomiointia — eli käytännössä PC-version kokonaan unohtaen — yli kolme miljoonaa kappaletta muutamassa kuukaudessa. Tämä oli japanilaisfirman edustajien mielestä valtava floppi, koska tunarit olivat perseilleet firmansa sellaiseen kuntoon, että vain ihme olisi riittänyt hilaamaan taloutta katsomiskelpoisille luvuille. Ja sitten suljetaan, leikataan ja itketään. Peukkua siis Ubisoftille.

Lähde: Gamespot

Lisää aiheesta

Assassin’s Creed IV: Black Flag vahvistui

Huhupartio: Assassin’s Creed IV on täynnä piraatteja! 

Square Enix ja naurettavat tavoitteet: 3,4 miljoonaa Tomb Raideria ei riittänyt

Square Enixin tulos romahti – syyttää länsimarkkinoita

Muropaketin uusimmat