UUSIMMAT

Ubisoft puolustautuu: nettihyökkäys jumitti DRM-serverit

08.03.2010 17:02 Jukka O. Kauppinen

Ubisoftin kopiosuojausjärjestelmän eilinen jumiutuminen johtui yhtiön mukaan ulkoisesta hyökkäyksestä. Tuntematon taho iski Ubisoftin palvelimiin palvelunestohyökkäyksellä, minkä johdosta järjestelmä oli jumissa yli kuusi tuntia.

Ubisoftin mukaan palvelimia ei onnistuttu kaatamaan, mutta niille pääseminen oli enemmän tai vähemmän mahdotonta kuuden ja puolen tunnin ajan, noin kello 22 saakka sunnuntai-iltana.

Samalla Ubisoft pitää tiukasti kiinni linjastaan, ettei sen enempää Silent Hunter 5 -pelistä kuin Assassin’s Creed II:sta ole vielä saatavilla täydellisiä kräkättyjä versioita. Väitettä on verrattain vaikea tarkistaa, sillä tiettävästi molemmat pelit pingaavat Ubisoftin palvelimia myöhemminkin pelin aikana ja ainakin Silent Hunter 5 lataa muun muassa kampanjatehtäviä verkosta. Väittämiä Silent Hunterin kräkkien toimivuudesta kuuluu puolin ja toisin, mutta niiden todenperäisyyttä on luonnollisesti vaikea tarkistaa, etenkään kun kukaan ei liene ehtinyt vielä pelaamaan kampanjaa läpi edes luvallisella versiolla.

Lähde: Ubisoft DRM outage due to ‘attack’

Lisää aiheesta

Ubisoftin DRM: serverit nurin, kravattia löysemmälle

Lue myös

Arvostelu: Final Fantasy XIII (PS3, Xbox 360)

Arvostelupäivitys: Bayonetta, Dragon Age, Heavy Rain, MAG

Just Cause 2 aloitti XP:n alasajon peliympäristönä

Portal 2 varmistui – vain Xboxille ja pc:lle?