UUSIMMAT

Ubisoft: Seuraava konsolisukupolvi tulee jäämään viimeiseksi – tulevaisuus on suoratoistossa

07.06.2018 16:26 | Muropaketin toimitus

Ubisoftin toimitusjohtajan mukaan tulevaisuudessa kaikki pelaaminen siirtyy suoratoistoon, eikä sen vuoksi ole enää tarvetta hankkia entistä tehokkaampia pelikonsoleita.

Pelikonsoleiden kuolemasta on fantasioitu laitteiden alkutaipaleesta saakka, sillä erilaisten vaihtoehtojen on säännöllisesti koettu syrjäyttävän konsolit. Vaikka näin ei ole vielä käynyt, näkee Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot, että seuraava konsolisukupolvi tulee jäämään viimeiseksi.

“Luulen, että näemme vielä yhden konsolisukupolven, mutta on hyvin mahdollista miten saatamme pienin askelin päätyä pienempiin rautavaatimuksiin. Ajan kanssa pelien suoratoisto tulee nykyistä paremmin pelaajien saataville, eikä tämän takia kotona tarvitse olla valtavaa pelikonsolia”, Guillemot lausuu.

“Vielä on luvassa yksi konsolisukupolvi ja sen jälkeen aivan jokainen meistä pelaa suoratoistopelejä”, Guillemot tiivistää.

Ubisoftin toimitusjohtaja tähdentää, että AAA-pelien suoratoisto on eräs peliteollisuuden suurimmista innovaatioista. Hän tosin myöntää, ettei suoratoistoon tarvittava teknologia ole vielä halutulla tasolla.

“Pelien suoratoisto tulee auttamaan ison luokan peliteollisuutta kasvamaan entistä nopeammin. Meidän tuleekin työskennellä saadaksemme AAA-pelit paremmin esille, jotta niitä voi pelata millä tahansa laitteella. Totuus on, että tulevaisuudessa voimme suoratoistaa isojakin pelejä mobiilialustojen lisäksi suoraan television ruudulle ilman jatkuvasti päivitettävää konsolia”, Ubisoftin toimitusjohtaja ennustaa.

Viime vuosina on tullut tarjolle erilaisia suoratoistopalveluita, kuten esimerkiksi PlayStation Now ja GeForce Now. Kummatkin osoittavat, että Guillemotin visioima tulevaisuus voi hyvinkin olla mahdollista – tosin ainoastaan siellä missä internet toimii nopeasti.