Uusimmat

Ubisoft yrittää suojautua Vivendiltä hallituspeliltä

07.07.2016 15:00 Juho Anttila

Taistelu vallasta suurten yritysten sisällä on usein kuin shakkia. Hidasta, kauas katsovaa strategista peliä, jossa siirrellään nappuloita ja yritetään pelata vastustaja pussiin. Ranskalainen Vivendi on piirittänyt Ubisoftia jo pitkään tarkoituksenaan napata julkaisijajätti oman valtansa alle.

Vivendi on onnistunut nostamaan omistusosuutensa Ubisoftissa jo 20 prosenttiin ja firma vaatiikin itselleen paikkaa Ubisoftin hallituksessa. Ubisoft on nyt vastannut haasteeseen vahvistamalla hallitustaan kahdella uudella ulkopuolisella jäsenellä. Samassa yhteydessä yksi entisistä hallitusjäsenistä, Estelle Metayer siirtyy sen sijaan neuvoa antaviin tehtäviin.

Jos osakkeenomistajat hyväksyvät ehdotuksen, hallitukseen nostetaan Uberissa vaikuttanut Frederique Dame ja Wrigleyn toimitusjohtaja Florence Naviner. Kun hallitukseen nostetaan lisää Ubisoftin nykyjohdolle suopeita vaikuttajia ja samalla hallituksen koko kasvaa, vähenee yksittäisen hallitusjäsenen suhteellinen valta. Tämä puolestaan heikentää Vivendin valtaa yrityksessä siinäkin tapauksessa, että Vivendi saisi oman edustajansa mukaan hallitukseen.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: www.ubisoft.com

Lisää aiheesta

Ubisoftin vihamielinen yritysosto etenee vääjäämättä

Kalman kosketus uhkaa Ubisoftia

Pitkä riita poikki – Ubisoft ja Assassin’s Creedin luoja sopivat vihdoin

Juho Anttila

Muropaketin uusimmat