UUSIMMAT

Ubisoftin pahamaineinen DRM palaa uudessa Driver-pelissä

30.07.2011 18:00 | Jouni Mäki-Panula

Ubisoft on kertonut Twitterin välityksellä, että julkaisijan jo kertaalleen hautaamaksi luultu DRM-ratkaisu tekee paluun Driver: San Franciscossa. Näin ollen uusi Driver vaatii PC-versiossaan jatkuvan internet-yhteyden. Jos nettiyhteys katkeaa, jämähtää myös pelaaminen.

Vastaavaa DRM:ää ei ole pelin konsoliversioissa.

Ubisoft lanseerasi järjettömän DRM:nsä viime vuoden alussa. Kuluttajapalautteen pohjalta julkaisija käytännössä luopui DRM:stä, vaikka virallinen selitys kuuluikin, että järjestelmän käyttöönotosta päätetään tapauskohtaisesti. Ilmeisesti Driver: San Franciscon kohdalla tapauskohtainen päättäminen on johtanut DRM:n sisällyttämiseen.

Suorastaan loukkaukselta vaikuttavana lohdutuksena PC-pelaajille Ubisoft muisti mainita, että peli sentään julkaistaan samaan aikaan PC:lle ja konsoleille. Julkaisupäivä koittaa 2. syyskuuta.

Lähde: PC Driver San Francisco uses always-on DRM.

Lisää aiheesta

Driver: San Fransisco on outo mutta hauskalta kuulostava ajopeli

Driv3r (Xbox)

Driver: Parallel Lines (Xbox)

Lue myös

From Dust – haastattelussa Another World -klassikon luojat

From Dust (PC, PS3, Xbox 360)

Real Warfare 2: Northern Crusades -ensikosketus – Total Warit on pelattu, juu

Resident Evil: The Mercenaries 3D (3DS)

Keskustelu

Kyllä vitutti, kun HAWX 2:n aikana Ubin servu kaatui, ja tuntien edistyminen valui hukkaan. Kyynel. Paska järjestelmä, en osta.

onneksi voi aina kräktä myös aidonkin pelin ettei tarvi kiroilla pelin pysähtymistä ainakun sonera pätkäsee nettin alta poijjes, siis jos jaksaa ostaa kyseisen pelin.

halukkaat warettaa joka tapauksessa. Ne pelaa onnellisina riippumatta nettiyhteyden toiminnasta. Itse en noihin DRM paketteihin koske.

Mikäli Beyond Good & Evil 2 tulee myös PuuCeelle (mikä ei ole millään tasolla varmaa), toivottovasti siinä ei ole tuota todellista natsi-DRM:ää. Kyseessä kun on yksi niistä tooooooooodella harvoista Ubin peleistä, joko oikeasti kiinnostaa.

Eipä tuo hetkauta, Ubisoftin pelejä en ole ostanut sen jälkeen kun ensimmäisen tuolla DRM:ä julkaistun pelin pistivät pihalle.

Muropaketin uusimmat