Ubisoftin PR hölmöilee taas: nyt väärennettiin kuvakaappauksia

11.12.2014 19:00 | Miikka Lehtonen

Ubisoft

Mitähän hittoa Ubisoftin PR-osastolla on tapahtunut? Tuntuu kuin koko toimisto olisi seonnut syksyn mittaan, sillä hämmentävät tempaukset seuraavat toisiaan. Nyt porukka on jäänyt kiinni niinkin hämärästä puuhasta kuin Heroes 3 -kuvakaappausten tohtoroinnista.

Kyllä, Heroes 3. As in ”Heroes of Might and Magic 3”, eli se ties miten monta vuotta vanha strategiapeli. Se, josta kohta tulee HD-uusintaversio, jota on viime päivinä hypetetty urakalla. Tarkkasilmäiset Heroes-fanit huomasivat, että Ubisoftin julkaisemat vertailugrafiikat näyttivät ihmeellisen kämäisiltä. Pieni vertailu osoitti, että firman ”ennen”-kuvat todellakin olivat aivan karmeaa pikselimössöä, jolla ei ollut mitään yhteistä sen kanssa, miltä peli OIKEASTI näyttää.

Tähän väliin vähän kuvavertailua.

Ubisoftin julkaisema promokuva. Ei tällä resoluutiolla vielä saa kamalasti selvää mistään, mutta näkeepä jokainen, että kyse on tosiaan virallisesta promokuvasta. Zoomataanpa.

Huomatkaa legioonalainen kuvan vasemmassa laidassa. Karmeaa pikselimössöä, vai mitä? No, ei se ihan tältä aikanaan näyttänyt.

NeoGAF-käyttäjä SalsaSharkin vertailukuva.

Ymmärrän kyllä, miksi näin tehtiin. Halutaan myydä yleisölle ajatus siitä, että nyt ollaan julkaisemassa uusintaversiota, joka näyttää tosi paljon paremmalta kuin se vanha paska. Se, jonka saa pikkurahalla GoG.comista tai ilmaiseksi waresaiteilta. Kyllä nyt kannattaa maksaa uusintaversiosta, katsokaas! Eikä tämä mitenkään uutta ole pelialalla, eikä myöskään Ubisoftin PR-toimistossa. Firma on jäänyt kiinni suoranaisten bullshotien levittämisestä useasti aiemminkin, mutta että pienen porukan strategiahelmenkin kanssa pitää feikkailla? Voi sentään.

Ei siis nyt mikään suunnattoman suuri juttu, mutta onpahan taas uusi ja ihmeellinen päivä peli-PR:n karseassa maailmassa.

Lähde: NeoGAF