Ubisoftin vihamielinen yritysosto etenee vääjäämättä

22.06.2016 14:30 | Miikka Lehtonen

Viime aikoina eräs pelimaailman suurista, mutta puhumattomista, tarinoista on ollut se, että Vivendi on ostamassa Ubisoftia. Matkassa on vain yksi mutta: Ubisoftin omistajat eivät haluaisi myydä.

Ubisoft on ollut Guillemotin perheen hallussa perustamisestaan saakka. Vuonna 1986 viisi Guillemotia löi firman pystyyn pienessä ranskalaiskylässä. Sittemmin firma on noussut erääksi pelimaailman suurimmista ja listautunut pörssiinkin. Ja siinä on se ongelma, ainakin Guillemotien perspektiivistä. Monimediayritys Vivendi kun haluaisi ostaa Ubisoftin, mutta Guillemotit eivät haluaisi myydä. Jos tarpeeksi moni muista osakkeenomistajista kuitenkin haluaa, Vivendillä on mahdollisuus rohmuta hallitseva osuus yrityksestä nimiinsä.

Tällä teemalla firma ilmoittikin jokin aika sitten hankkineensa nyt hieman yli 20% Ubisoftin osakkeista, mikä ei vielä itsestään ole — käsittääkseni — laillisesti merkittävä määrä, mutta merkittävä askel siihen suuntaan kuitenkin. Kun Vivendi on hankkinut haltuunsa 30% osakkeista, sen täytyy lain mukaan tehdä tarjous niistä lopuistakin 70% osakkeista. Joku Ranskan bisneslakia paremmin tunteva voinee kertoa, miten pykälät tarkalleen kuuluvat, mutta meidän perspektiivistämme tämä riittänee: Vivendi haluaa Ubisoftin, Vivendi on ostamassa Ubisoftia. Guillemotit eivät haluaisi myydä, mutta päätös ei ole heidän käsissään.

Seuraamme tilanteen kehittymistä!

Lähde: Vivendi

Muropaketin uusimmat